TopGear.ro Recomandari Cum se intretin corect anvelopele de iarna?

Cum se intretin corect anvelopele de iarna?

de TopGear

Iarna este un anotimp care poate dura chiar si jumatate de an in perioadele mai friguroase, chiar daca in mod normal pe calendar ii sunt alocate doar 3 luni. Este important ca fiecare utilizator sa stie cum se intretine corect un set de anvelope de iarna pentru a le putea utiliza cat mai mult timp.

Anvelope de iarna – monitorizarea presiunii

Temperatura rece din perioada iernii genereaza scaderea presiunii anvelopelor de iarna. Un set de anvelope de iarna ar trebui sa aiba presiunea corecta si desi acest lucru pare sa nu aiba legatura cu mentinerea lor in stare cat mai buna pentru cat mai mult timp, in realitate reprezinta unul din cele mai simple moduri pentru a reduce inutil uzura.

In momentul in care conduci si presiunea este foarte mica in cauciucuri nu se va mentine forma acestora ceea ce va duce la o uzura sporita a benzii de rulare si la o rezistenta mult mai mare la rulare sau la o manevrabilitate redusa.

Depozitarea corecta a anvelopelor de iarna

Cele mai citite articole

Cand vine momentul de a inlocui anvelopele de iarna cu anvelope de vara exista unele modalitati simple prin care poti sa te asigur ca acestea se mentin in cele mai bune conditii pana in momentul in care trebuie sa le utilizezi din nou. In primul rand, anvelopele trebuie sa fie bine curatate inainte de a fi depozitate.

Mai departe este necesar sa te asiguri ca ai depozitat cauciucurile de iarna intr-un mediu cat mai curat, uscat si intunecat si cat mai departe de lumina solara directa. Acestea trebuie de asemenea sa fie tinute cat mai departe de zonele fierbinti asa cum sunt centralele termice, incalzitoarele si conductele de aer.

Pentru a se preveni descopunerea tuturor compusilor speciali prezenti in cauciuc este recomandat ca acestea sa fie depozitate in locuri in care sa nu ia contact cu uleiuri, cu lubrifianti si nici cu alte substante. Anvelopele trebuie sa fie tinute departe de tensiune sau presiune pentru a fi evitata craparea lor. De asemenea, este recomandat ca stiva de cauciucuri sa fie rotita lunar pentru a fi asigurata o presiune egala.

In mod normal, garajul este locul ideal pentru depozitare. In cazul in care nu ai unul si anvelopele sunt depozitate in aer liber, este recomandat sa stea pe o suprafata cat mai ridicata pentru a nu intra in apa si nici in umezeala. Persoanele care au posibilitatea pot inveli anvelopele in materiale impermeabile. In cazul in care sunt lasate afara si nu sunt acoperite anvelopele trebuie sa fie acoperite intr-un material impermeabil. De asemenea este recomandat sa fie verificate periodic pentru a ramane mereu uscate.

Toate aceste sfaturi te vor ajuta sa obtii anvelope in stare buna pe care sa le folosesti mai multe sezoane.

Cele mai citite articole

Related Articles