TopGear.ro Recomandari Anvelopele de iarna utile si obligatorii

Anvelopele de iarna utile si obligatorii

de TopGear

Anvelopele de iarna utile si obligatorii

Se pare ca in ultimii ani iernile au devenit mult mai lungi si mult mai aspre. Pentru a se putea descurca in aceste conditii, conducatorii auto trebuie sa isi doteze masina cu anvelope de iarna.

Cauciucurile de iarna ofera un control mai mare asupra vehiculului dar si o stabilitate pe zapada si gheata. Anvelopele de iarna se diferentiaza fata de cele de vara prin compusii speciali de siliciu care mentin flexibilitatea cauciucului la temperaturi foarte joase. Cauciucul de iarna este mai moale si isi pastreaza aderenta pana la o temperatura foarte joasa de -40 grade Celsius. Anvelopele de iarna ofera prin design-ul lor special conceput o serie de avantaje pe care cele de vara nu vi le pot garanta. Ele au o serie de modele si cute ce se intersecteaza in canale mari, rolul acestora fiind de a dirija apa depusa spre a fi evacuata in lateral si nu in ultimul rand detin si calitatea de a putea sapa in zapada depusa pe carosabil. Astfel masina dumneavoastra devine mai usor de manevrat.

Cele mai citite articole

Pe langa caracteristicile lor foarte bune care ne conving sa le folosim, un argument esential este ca acestea au devenit obligatorii conform unui proiect de lege care specifica: “conducerea autovehiculului pe drumurile publice in perioada 1 noiembrie-31 martie, fãrã ca acesta sã fie dotat cu anvelope de iarnã, iar in cazul autovehiculului cu o masã maximã autorizatã mai mare de 3,5 tone fãrã ca acesta sã fie dotat pe axa/axele de tracþiune cu anvelope de iarnã”. Nerespectarea acestei legi duce la amenzi cuprinse intre 540 si 1200 lei. Aceasta lege mi se pare destul de corecta deoarece majoritatea accidentelor si blocajelor rutiere din perioada de iarna erau datorate neechiparii corespunzatoare a autovehiculului la conditiile meteo.

Daca argumentele legale cat si tehnice te-au convins de importanta cauciucurilor de iarna nu iti ramane decat incepi sa analizezi oferta magazinelor de piese auto. Alegerea cauciucurilor de iarna nu este foarte grea. Dupa ce se asigura ca specificatiile anvelopelor sunt conforme cu specificatiile autoturismului din cartea tehnica, cumparatorul trebuie sa cerceteze daca anvelopele de iarna sunt marcate cu simbolul unui varf de munte cu un fulg de nea, acesta certificand faptul ca acestea intrunesc standardul de tractiune pe zapada. Deasemenea este important sa cumperi un set de anvelope de iarna si nu sa nu echipezi masina cu 4 cauciucuri de iarna diferite deoarece pot aparea probleme in controlul masinii. Daca cele 4 cauciucuri sunt diferite automat nu mai dau acelasi randament ca un set deoarece designul cauciucurilor de iarna este construit in asa fel incat functiile fiecaruia in parte sa se completeze, in final formand un mecanism cu o eficienta ridicata.

Alegerea celor mai bune anvelope de iarna poate deveni mai usoara cu ajutorul sfaturilor de pe ODAT.ro. Usurinta navigarii dar si optiunile de cautare avansate va vor ajuta sa gasiti foarte usor anvelopele potrivite pentru masina dumneavoastra.

Cele mai citite articole

Related Articles