TopGear.ro Actualitate Cum te asiguri că vei ajunge mereu la timp la aeroport?

Cum te asiguri că vei ajunge mereu la timp la aeroport?

de TopGear

Cum te asiguri că vei ajunge mereu la timp la aeroport?

Călătoriile către aeroport pot fi uneori pline de peripeții. Există posibilitatea să prinzi trafic pe drum, iar acest lucru poate reprezenta un obstacol pentru tine. Este important ca atunci când mergi spre aeroport să-ți programezi sarcinile și timpul foarte bine pentru a nu pierde avionul, dar nici pentru a aștepta foarte mult până la plecarea acestuia.

Consultă informațiile următoare pentru a afla cum poți ajunge întotdeauna la timp și care sunt cele mai facile mijloace de transfer la aeroport!

Calculează timpul

Este important să ajungi cu cel puțin 1-2 ore înainte de a pleca avionul din aeroport deoarece check-in-ul și toate verificările pentru acte durează destul de mult, în funcție de persoanele care stau la rând înaintea ta și în cazul în care ai bagaj de cală. Nimeni nu își dorești să piardă avionul, așa că asigură-te că ai destul timp la dispoziție.

Alege o firmă specializată de autocare

Autocarele și microbuzele puse la dispoziție pentru transferul spre aeroport reprezintă o modalitate rapidă, sigură și facilă pentru a ajunge la destinație în timp util. Acestea au orar fix, oferă reduceri la bilete, au spațiu suficient pentru bagajul de cală și pentru animalele de companie, iar confortul este sporit spre deosebire de transportul în comun.

Roagă un prieten sau un membru din familie

O altă variantă de transfer între locuința ta și aeroport este cea în care rogi un prieten sau o rudă să te ducă până la aeroport. Este important să plecați din timp pentru a te asigura că eviți traficul nedorit sau alte impedimente ce pot apărea pe parcursul călătoriei. Cu atât mai mult, asigură-te că prietenul tău este o persoană punctuală, astfel există șansa să ajungi mai târziu la destinație decât ți-ai fi dorit.

Apelează la o companie de taxi

Cele mai citite articole

Fie că rezervi un taxi sau alt serviciu alternativ privat de călătorie online sau fizic, este important să iei în calcul distanța parcursă și timpul aferent acesteia, perioada de așteptare, dar și timpul de care ai nevoie în incinta aeroportului pentru a putea realiza check-in-ul și toate celelalte formalități. Ține minte că aceste companii au prețuri mai ridicate în afara orașului sau pe drumul spre și dinspre aeroport.

Verifică din timp toate actele

După ce te-ai hotărât care este mijlocul de transport pe care vrei să-l utilizezi este necesar să verifici de două ori că ai în bagaje toate actele necesare de călătorie, dar și celelalte obiecte de care ai nevoie la destinație. 

Cu atât mai mult, înainte de a pleca de acasă, asigură-te că nu ai accesorii sau produse ce te pot ține pe loc la linia de check-in, precum gumă de mestecat, sticlă de suc, apă sau produse de igienă (exemplu: pastă de dinți) fără a fi ambalate corespunzător.

Fă check-in-ul online

Cu ajutorul check-in-ului online nu mai este necesar să găsești un xerox până ajungi la aeroport pentru a printa documentele biletele de călătorie, iar în incinta acestuia constă foarte mult să le scoți la imprimantă. Check-in-ul online nu este obligatoriu, însă îți va facilita și scurta timpul de îmbarcare. În cazul în care aplicația companiei de avioane nu funcționează poți încerca prin intermediul browser-ului din telefonul tău.

Renunță la bagajul de cală

Renunță la bagajul de cală dacă acest lucru este posibil. Pentru drumețiile de scurtă durată, în special în zonele calde, încearcă să folosești doar bagajul de mână pentru a sta mai puțin timp la coadă. Totodată, este mult mai ușor să te deplasezi în interiorul aeroportului. 

Pentru o călătorie fără peripeții către aeroport, încearcă să ai în vedere informațiile prezentate ulterior. De asemenea, ține minte că agențiile de check-in închid ghișeele de înregistrate pentru zboruri cu 40 de minute înainte ca acestea să plece, apoi vei petrece timp la controlul pentru îmbarcare și îți vor mai trebui 10-15 minute pentru deplasarea de la check-in la poarta potrivită.

Cele mai citite articole

Related Articles