TopGear.ro Diverse De ce ar trebui să cumperi cărți de la un anticariat? 

De ce ar trebui să cumperi cărți de la un anticariat? 

de TopGear

Cărțile vechi, care se pot achiziționa de la un anticariat, atrag din ce în ce mai multă lume mai ales datorită faptului că cele mai multe dintre ele au prețuri avantajoase, iar oferta de titluri este una foarte generoasă. Dar, acesta nu este singurul avantaj pe care îl oferă  cărțile pe care le poți cumpăra de la un anticariat. Ce alte avantaje prezintă cărțile de la un anticariat? Vei afla în acest articol.

  1. O sursă de economii

În mod evident, atunci când cumperi cărți de la anticariatul Târgul Cărții, cel mai important avantaj este că te poți bucura de cele mai bune oferte la cărți, adică de cărți vechi, cu o valoare mare, la prețuri avantajoase. Îți poți completa colecția în timp ce faci și economii, deci ai un avantaj dublu! 

  1. O poveste în poveste

Un roman de la un anticariat pe care îl cumperi atunci când găsești oferte la cărți atât online cât și la sediul fizic, nu numai că spune o poveste, dar are și propria sa istorie ca mijloc de comunicare. Cărțile la mâna a doua păstrează adesea urme ale trecutului lor. Păstrează și urme ale cititorilor săi, pasaje pe care le descoperă și apreciază cu ochi entuziasmați de copii. 

Și uneori, o carte mai veche de la un anticariat rezervă cele mai frumoase surprize. Se pot găsi în ea semne de carte, unele pasaje marcate, bilețele, cărți poștale, numele vechiului proprietar, chiar un autograf și o dedicație de la autorul său. O carte mai veche este deci cea care ne spune, ne povestește multe, care ne învață foarte multe lucruri, pe lângă conținutul său original. Este cea mai bună modalitate de a călători înapoi în timp și de a partaja aceleași experiențe cu alți cititori mai vechi ai săi.

  1. O altă relație cu cărțile 

Cele mai citite articole

Pentru unii cititori, o carte este sacră! Este de neconceput pentru ei să își deterioreze cărțile. Aceștia cumpără întotdeauna cărți noi și sunt foarte atenți atunci când le manipulează. Iar dacă, din nefericire, una dintre cărțile lor este deteriorată, o criză de nervi nu este niciodată departe. Pentru alții, o carte este un obiect viu, destinat să fie citit, recitit și folosit. Acești cititori sunt mai înclinați să își cumpere cărți la mâna a doua și să le împrumute fără teamă.

Este adevărat că avem mai puține scrupule în a deteriora o carte care a trăit deja și a fost cumpărată la un preț mai mic. Poți căra o carte mai veche la plajă, în metrou sau o poți pune în geantă fără să te temi că aceasta se va deteriora.

Bineînțeles, există o întreagă gamă de cititori între aceste două categorii. Unii sunt mai atenți cu cărțile lor de format mare decât cu cele de hârtie. Alții au mare grijă să nu rupă cotorul sau să nu colțuiască paginile… Fiecare are propriile obiceiuri de lectură.

  1. Un demers ecologic

Inutil să mai precizăm faptul că viitorul planetei este o preocupare constantă și extrem de importantă. Defrișările în masă nu sunt în scădere, iar logistica utilizată pentru transportul copacilor și al hârtiei contribuie la emisiile de dioxid de carbon. Astfel că, dacă vei profita de ofertele de la un anticariat, vei lupta contra unui cerc vicios și te vei angaja în demersurile pentru protejarea planetei. 

Vremurile traite ne îndeamnă să facem economii, dar și să fim singulari. Așa cum am spus anterior, cărțile mai vechi sunt pline de secrete, dezvăluind indicii despre trecutul lor și al foștilor proprietari. În zilele noastre, oferirea unei cărți vechi este sinonim cu exotism și originalitate. Este o modalitate excelentă de a ieși în evidență și de a oferi un cadou unic cuiva special. Cadoul este cu atât mai frumos și mai apreciat atunci când cartea în cauză este epuizată sau rară. Mai mult decât un simplu obiect de epocă, ea devine un adevărat obiect de colecție. Acest tip de cadou arată o investiție certă, o cercetare sporită și un interes considerabil față de persoana căreia îi este destinat cadoul.

Cele mai citite articole

Related Articles