TopGear.ro Electrice eMag lansează serviciul de livrare cu mașini electrice. Ce mașini folosește

eMag lansează serviciul de livrare cu mașini electrice. Ce mașini folosește

de TopGear

Retailerul online eMAG, alături de serviciul de curierat Sameday, lansează serviciul eMAG Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice, informează compania.

Noul serviciu va fi activ pentru livrarea planificată în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-o primă etapă, urmând ca în două luni să fie extins şi pentru alimentarea reţelei easybox.

„Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele şase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice şi, treptat, să reducem amprenta de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător”, a spus Radu Ilinof, director customer experience eMAG.

Pentru început, livrarea eMAG Green Delivery va include şase vehicule Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de peste 200 de colete şi autonomie între 200 şi 300km. Staţiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde.

Totodată, depozitele eMAG de la Joiţa şi Chitila sunt alimentate, de la începutul acestui an, cu energie 100% verde.

Despre Nissan e-NV200

Nissan e-NV200 este un van electric cu propulsie electrică, având o capacitate a bateriei de 40 kWh. Aceasta îi permite o autonomie reală de circa 300 de kilometri în traficul urban, potrivit normelor WLTP.

Cele mai citite articole

Datorită bateriei de 40kWh pot fi parcurși până la 300 de km cu o singură încărcare – cu 60% mai mult decât oferea bateria din generația anterioară. Mașina dispune de modurile de conducere B-Mode și Eco-Mode.

B-MODE oferă o frânare regenerativă mai fermă prin încărcarea bateriei fără a compromite puterea mașinii, iar modul Eco limitează puterea motorului și economisește astfel din capacitatea bateriei.

Furgoneta 100% electrică e-NV200 de la Nissan combină caracteristicile modelului Nissan NV200 cu ale lui Nissan LEAF, lider pe piață, oferind firmelor de livrări / curierat un vehicul cu emisii zero, încărcat cu tehnologie și funcții inovatoare.

Exteriorul are aspect compact dar asta nu înseamnă un compromis în privința spațiului interior. Veți putea transporta sarcini mari cu o capacitate de încărcare de 4,2 metri cubi. Aceasta este egală cu capacitatea a 2 paleți de marfă, cu o greutate de până la 705 kg. Ușa din spate are deschidere largă, permițând ca încărcarea sau descărcarea să se facă foarte ușor. Cu o înălțime de până la 1,36 m și o lungime de până la 2,8 m, există o mulțime de spațiu pentru transportul de marfă, indiferent de marimea cutiilor.

În funcție de model, Nissan e-NV200 vine cu numeroase funcții utile, cum ar fi o cameră de marșarier  pentru o manevrare ușoară în spații mici, conectivitate Bluetooth și un sistem de navigare complet integrat. Acest sistem de navigație a fost îmbunătățit în comparație cu generația anterioară, oferind șoferilor o experiență de utilizare mai bună.

Aplicația NissanConnect EV îi ajută pe șoferi să-și organizeze mai bine cursele. Poate fi controlat de pe smartphone, tabletă sau computer, și permite firmelor să urmărească și să înregistreze mai ușor rapoartele de drum ale fiecărui șofer. Acestea pot verifica informațiile privind nivelul de încărcare a bateriei, și pot porni încărcarea bateriei de la distanță. Toate informațiile privind nivelul de încărcare și consumul de energie – sunt, de asemenea, afișate clar pe panoul de instrumente din interiorul autoutilitarei.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles