TopGear.ro Actualitate Ce a pățit polițistul care a turnat whiskey în instalația de spălat parbrizul

Ce a pățit polițistul care a turnat whiskey în instalația de spălat parbrizul

de TopGear

Polițistul care a turnat whiskey în instalația de spălat parbrizul a fost luat la ochi de șefi pentru a primi o pedeapsă exemplară.

Intră în Galeria FOTO

Un polițist rutier din orașul siberian Novosibirsk a fost eliberat din funcție după ce a publicat pe internet un clip video în care toarnă o sticlă de whiskey în rezervorul de lichid de parbriz al mașinii de poliție. Întâmplarea a devenit virală la începutul lunii decembrie.

Pentru că parbrizul mașinii de patrulare era murdar și înghețat, iar în rezervor nu mai era lichid, polițiștii au recurs la o metodă inedită. Au turnat alcool scump ca să curețe și să dezghețe parbrizul. „Chiar îmi permit să fac așa ceva, pentru că sunt polițist la rutieră!”, se aude glume unui agent în filmarea realizată de unul dintre cei doi colegi care au participat la ispravă.

“Am vrut să păstrez această sticlă până la petrecerea de Crăciun, dar datoria este mai presus de orice”, se amuză polițistul în timp ce turna whiskey-ul în rezervorul pentru lichid de parbriz.

În urma viralizării clipului postat de polițiști, Inspectoratul General de Poliție din Novosibirsk a demarat o anchetă internă pentru a afla cum au ajuns polițiștii să toarne whiskey în loc de lichid de parbriz, ce căuta sticla de alcool la ei în mașină în timpul orelor de lucru, de ce au folosit un limbaj vulgar, dar și de ce au filmat și au făcut publice imaginile care – susțin autoritățile – pătează reputația poliției.

Ulterior, agenții au spus că în sticlă nu se afla whiskey, dar, la începutul filmării, se vede cum desfac sticla nesigilată. Asta nu a schimbat prea mult rezultatul anchetei, pentru că unul dintre agenți a fost concediat pentru ofense la adresa calității de polițist, a anunțat marți agenția de stat TASS. De ce doar unul poate fi o enigmă pentru noi, dar nu și pentru cei obișnuiți cu regimul discreționar al unei țări cum este Rusia. Putem spune doar că polițistul „a tras paiul scurt”.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!