TopGear.ro Diverse Ferma avansată de păsări de la Potcoava va stabili un nou standard pentru industrie, susține Iustin Paraschiv

Ferma avansată de păsări de la Potcoava va stabili un nou standard pentru industrie, susține Iustin Paraschiv

de TopGear

Ferma avansată de păsări de la Potcoava va stabili un nou standard pentru industrie, susține Iustin Paraschiv

Grupul Carmistin, condus de către antreprenorul Iustin Paraschiv, își continuă promisiunea de a evolua industria avicolă prin investirea unei sume importante într-un complex nou de creștere a păsărilor situat în comuna Potcoava din județul Olt, de producție, care se va adăuga la operațiunile existente ale Grupului Carmistin în domeniul creșterii păsărilor, completând astfel unitățile pe care le dețin deja în Vâlcea și Târgu Jiu. Această mișcare strategică evidențiază ambiția și încrederea pe care Grupul Carmistin le are în potențialul de expansiune și reușită al acestui sector vital al economiei.

Investiția majoră de peste 8 milioane de euro făcută în această nouă facilitate de producție va avea un rol esențial în consolidarea poziției produselor La Provincia, un brand care se află sub egida Grupului Carmistin și care se poziționează în prezent printre principalii producători de carne de pasăre la nivel național. Prin intermediul diviziei sale de pui, Grupul Carmistin obține o cifră de afaceri substanțială, care constituie aproximativ 60% din totalul afacerilor sale.

Brandul La Provincia, faimos pentru calitatea și prospețimea produselor sale, va profita de beneficiile acestei noi investiții. Aceasta va permite Grupului Carmistin să-și întărească poziția pe piață, să-și mărească capacitățile de producție și să răspundă eficient la cererea în creștere a consumatorilor.

Cu viziunea sa strategică, antreprenorul Iustin Paraschiv continuă să inspire și să conducă prin exemplu, promovând valori precum inovația, responsabilitatea socială și dezvoltarea durabilă. Realizările sale deosebite în industria agribusiness-ului îl fac un exemplu de succes pentru antreprenorii din România.

Grupul Carmistin a deschis cea mai avansată fermă de păsări în localitatea Potcoava

Grupul Carmistin, înființat de antreprenorul Iustin Paraschiv, a înregistrat un progres semnificativ în industria avicolă românească cu deschiderea celei mai sofisticate ferme de păsări din țară, situată în pitoreasca localitate Potcoava din județul Olt.Această fermă de ultimă generație demonstrează angajamentul Grupului Carmistin de a implementa tehnologia de top și principiile de sustenabilitate în creșterea păsărilor. 

Ferma din Potcoava este dotată cu cele mai avansate tehnologii, dezvoltate de Carmistin în colaborare cu furnizori de top din Germania și Belgia. Acest parteneriat strategic a permis implementarea unor soluții inovatoare, transformând această fermă într-un exemplu de eficiență și inovație în industria avicolă.

Cele mai citite articole

Un aspect distinctiv al fermei este centrala care folosește biomasa pentru încălzirea halelor. Acest lucru reprezintă o premieră pentru Grupul Carmistin, oferind nu doar eficiență energetică, dar și un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. De asemenea, proiectul a inclus instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile halelor, generând energia electrică necesară și reducând semnificativ costurile operaționale.

Sistemul de ventilație este un alt element inovator al fermei de la Potcoava. Cele 33 de hale sunt echipate cu ventilatoare cu motoare cu magneți permanenți, un sistem revoluționar care crește eficiența energetică cu aproximativ 50% față de metodele tradiționale de ventilație.

Ferma de la Potcoava nu este doar o realizare tehnologică impresionantă, ci și un proiect-pilot în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea în industria avicolă din România. Prin intermediul acesteia, Grupul Carmistin promovează inovația și cercetarea continuă, contribuind la avansarea industriei avicole în țară.

Compania Carmistin lansează un program de practică pentru viitoarea generație de lucrători în domeniul agribusiness

Ferma de la Potcoava reprezintă și un punct de reper în domeniul educației și formării profesionale în sectorul avicol. Grupul Carmistin investește în instruirea și dezvoltarea angajaților, asigurând astfel dezvoltarea unei forțe de muncă calificate și competente în industria avicolă din România.

Odată cu deschiderea acestei ferme, compania noastră inițiază un program de practică pentru viitoarea generație de lucrători în agribusiness. Noii noștri angajați vor avea oportunitatea să lucreze cu cele mai recente tehnologii din domeniu, care pun accent pe energia verde și un nou model de bunăstare a animalelor. Acesta este un aspect foarte important pentru noi și pentru filosofia noastră de business”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Compania Carmistin investește în instruirea profesională și educația tinerilor pasionați de agricultură și creșterea păsărilor, oferindu-le acces la cele mai avansate tehnologii și practici în domeniul agribusiness. Stagiarii vor beneficia de un învățământ practic, lucrând direct cu experți din industrie și dobândind abilități valoroase în creșterea animalelor, agricultura sustenabilă și gestionarea resurselor.

Această inițiativă reprezintă un angajament puternic al companiei Carmistin față de dezvoltarea durabilă a industriei, contribuind la formarea unei baze solide de profesioniști bine instruiți în agribusiness-ul românesc.

Cele mai citite articole

Related Articles