TopGear.ro Actualitate Filtre de Poliție în toată țara. Zeci de mii de polițiști controlează mașinile

Filtre de Poliție în toată țara. Zeci de mii de polițiști controlează mașinile

de TopGear

Au fost instituite filtre de poliție în toată țara, zeci de mii de polițiști, militari și jandarmi fiind implicați în această operațiune. Polițiștii controlează mașinile care intră în orașe, inclusiv în București. La intrările în Capitală s-au format în acest moment cozi mari de mașini care așteaptă să fie controlate.

Intră în Galeria FOTO

Cozi de maşini s-au format pe kilometri, miercuri, la intrările în Capitală de pe DN 1, autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti şi intrarea din Pantelimon. S-au organizat filtre de poliție iar poliţiștii, împreună cu Jandarmeria şi Armata au demarat controale încă de la primele ore de când se aplică noile interdicţii de circulaţie impuse prin Ordonanţa Militară nr. 3.

Maşinile sunt trase pe dreapta, iar şoferii sunt verificaţi dacă au documente la ei și dacă se justifică deplasarea lor. Mii de autoturisme, autobuze, camioane şi motociclete aşteaptau și câte două ore miercuri la intrarea în Bucureşti dinspre Pantelimon.

Șoferii trebuie să prezintă legitimație de serviciu sau adeverința eliberată de angajator. Persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, iar pentru verificarea motivului deplasării în alte situații, se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru toate situațiile prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3, persoanele vor prezenta și documentul de identitate.

Potrivit datelor oficiale, miercuri sunt 12.000 de politisti pe străzi pentru filtre, în toata tara. Pe lângă aştia, se mai află pe străzi şi trupe de jandarmi şi poliţie locală. În plus, Armata poate mobiliza gradual până la 10.000 de militari pe zi.

„Aceasta nu înseamnă decât că Armata contribuie alături de celelalte forţe la reducerea riscului de contaminare care ne paşte pe toţi”, a precizat colonelul Constantin Spânu, şeful Direcţiei de Informare a Ministerului Apărării. Acesta a adăugat că numărul de 10.000 de militari poate fi oricând mărit, în condiţiile în care Ministerul Apărării dispune de „forţe şi mijloace suplimentare în rezervă”.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!