TopGear.ro Hybrid & Electrice Ministerul Mediului va finanța o rețea vastă de stații de încărcare pentru mașini electrice

Ministerul Mediului va finanța o rețea vastă de stații de încărcare pentru mașini electrice

de TopGear

Ministerul Mediului va finanța o rețea vastă de stații de încărcare pentru mașini electrice

Ai sau vrei o mașină electrică? Vestea asta de la Ministerul Mediului te va bucura. Potrivit ministrului de la Mediu, Costel Alexe, Ministerul Mediului va finanța o rețea vastă de stații de încărcare pentru mașini electrice.

Întrebați despre motivele pentru care nu ar cumpăra o mașină electrică, cei mai mulți români declară că sunt dezamăgiți de numărul mic al stațiilor de încărcare. Această problema ar urma să fie rezolvată în curând, dacă este să dăm crezare declarațiilor făcute de Costel Alexe, ministrul Mediului.

Acvesta a declarat, joi, că Ministerul Mediului vrea să finanţeze o reţea vastă de staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi spune că, în acest an, are la dispoziţie 20 de milioane de euro pentru investiţii în acest domeniu.

Declarațiile au fost făcute joi, la conferinţa „Green Deal Romania”, ministrul adăugând că românii vor folosi mai mult maşinile electrice atunci când va fi rezolvată problema staţiilor de încărcare.

„Avem un acord dat de Comisia Europeană şi putem finanţa inclusiv pe marile artere, autostrăzi, atâtea câte avem, şi drumurile naţionale şi abia atunci când vom putea, de la Arad la Galaţi sau de la Suceava la Reşiţa să avem staţii de încărcare, şi cetăţenii României vor folosi acest mijloc de transport”, a spus Costel Alexe.

Cele mai citite articole

Potrivit acestuia, României i-au fost alocate 20 de milioane de euro pentru investiţii în maşinile electrice. Ministerul Mediului  va finanța construirea de stații de încărcare și încurajează administraţiile publice locale să apeleze la aceste fonduri.

„Dacă este vorba de staţii de încărcare pentru companii, ele vor fi facilităţi pentru angajaţi, dacă vor fi dezvoltate de cei din privat, benzinăriile actuale vor avea o altă politică. Pe mine mă interesează ca Ministerul Mediului să finanţeze o reţea cât mai vastă cu astfel de staţii de încărcare”, a mai spus Alexe.

România ar urma să beneficieze de 750 de milioane de euro compensaţie pentru eliminarea cărbunelui din mixtul energetic, bani proveniţi din Fondul european pentru o tranziţie justă.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles