TopGear.ro Actualitate Ministrul Transporturilor a anunțat când vor fi gata loturile 1 și 2 din Autostrada Sebeș-Turda

Ministrul Transporturilor a anunțat când vor fi gata loturile 1 și 2 din Autostrada Sebeș-Turda

de TopGear

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că loturile 1 şi 2 din Autostrada Sebeș-Turda vor fi finalizate până la sfârșitul anului şi date în trafic, avertizând antreprenorii şi subcontractorii că nimeni nu îşi bate joc de România şi de banii românilor.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda, unde a vizitat loturile 1 şi 2, că antreprenorii şi subcontractorii şi-au luat angajamente pentru finalizarea lucrărilor.

„Angajamentele luate de către cei doi antreprenori generali, în prezenţa subcontractorilor şi beneficiarilor, CNAIR, sunt certitudini că, în acest an, cele două loturi de pe Sebeş-Turda vor fi finalizate şi date în trafic, depăşind toate obstacolele. Acolo unde vedem că lucrurile nu funcţionează, şi trebuie să recunoaştem că nu funcţionează aşa cum ar trebui între antreprenori şi subcontractori, am decis să ne implicăm şi să le spunem că suntem aici să rezolvăm problemele. Subcontractorii s-au plâns de multe ori că nu îşi încasează banii, dar astăzi au fost două-trei voci”, a spus Bode.

Întrebat ce se va întâmpla dacă cele două loturi nu vor fi date în folosinţă în acest an, ministrul Transporturilor a răspuns că nu vrea să ameninţe pe nimeni cu contracte reziliate.

„Dacă cineva crede că îşi bate joc de noi, eu îi transmit că se înşeală. De România nu îşi bate joc nimeni şi de banii românilor”, a precizat Lucian Bode.

Cele mai citite articole

Acesta speră ca blocajele înregistrate la lucrările de infrastructură şi care au dus la amânări de unu, doi sau trei ani să fie eliminate prin discuţii, astfel încât să fie transformate promisiunile în certitudini.

Lucrările la loturile 1 şi 2 din Autostrada Sebeş-Turda au început la sfârşitul anului 2014, primul având o lungime de 17 km, iar cel de-al doilea de 24,2 km.

În vară, fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, promitea că lotul 2 al autostrăzii va fi dat în folosință până la finalul anului trecut. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. Tot în vară, o familie a obținut în instanță oprirea lucrărilor la lotul 1 al autostrăzii până când constructorul ar fi instalat panouri fonoabsorbante.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles