TopGear.ro Recomandari 5 filme de dramă pe care merită să le revezi în 2022

5 filme de dramă pe care merită să le revezi în 2022

de TopGear

5 filme de dramă pe care merită să le revezi în 2022

Majoritatea filmelor necesită o singură vizionare pentru a putea fi înțelese pe deplin, însă dramele ecranizate de către cei mai buni regizori, care reușesc să insereze numeroase subtilități pe parcursul peliculelor merită să fie revăzute pentru a le putea savura pe deplin. Cele 5 capodopere cinematografice pe care le-am selectat se încadrează în această categorie, în sensul că veți observa anumite lucruri care v-au scăpat prima dată atunci când le veți revedea.

Rounders (1998) – 2h 1m – 7.3 @ IMDb

Acest film, în care joacă Matt Damon, Edward Norton și John Malkovich, spune povestea unui tânăr care, deși este presat de partenerul său să renunțe definitiv la poker, se întoarce la acest joc datorită unei serii de circumstanțe. Intriga apare atunci când un prieten de-al său ajunge să-i ceară ajutorul pentru a ieși dintr-o situație dificilă. Deși toată acțiunea filmului are loc la mesele de poker, nu este nevoie să știți ordinea mâinilor pentru a aprecia povestea, dar dacă știți, vă veți bucura cu siguranță de autenticitatea scenelor de poker atent alese. Pokerul este în prezent unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere pe scena online, astfel că utilizatorii au acum posibilitatea de a recrea scene din film fără să iasă din casă. Filmul a fost lansat cu câțiva ani înainte ca pokerul să revină la modă la nivel global, dar chiar și așa, Rounders este considerat de mulți entuziaști ca fiind cel mai emblematic film de gen.

Rocky (1976) – 2h – 8.1 @ IMDb

Primul film al celebrei francize scrise de Sylvester Stallone ne prezintă povestea unui boxer de cartier, care după ce fusese alungat din propria sală, își câștiga pâinea ca recuperator de creanțe, în porturile din Philadelphia. Rocky primește o șansă neașteptată de a se lupta cu campionul mondial de box la categoria grea, după ce adversarul cu care campionul urma să se lupte s-a accidentat. Deși tematica este plasată în jurul boxului, filmul are numeroase replici savuroase. Una peste alta, pelicula reprezintă cea mai frumoasă poveste a unui outsider din istoria sportului, iar continuarea este cel puțin la fel de interesantă.

The Prestige (2006) – 2h 10m – 8.5 @ IMDb

Cele mai citite articole

Aici este vorba despre rivalitatea dintre doi iluzioniști de elită, ale căror roluri sunt interpretate de Christian Bale și Hugh Jackman, care erau în stare să facă orice pentru a-i descoperi secretele concurentului și pentru a câștiga publicul. Acțiunea se petrece în Londra, la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar surpriza plăcută a acestui film este prezența unui personaj care îl joacă pe celebrul inventator Nikola Tesla – al cărui nume este astăzi folosit de celebrul brand de mașini electrice; astfel, cu ajutorul omului de știință de etnie sârbă, unul dintre magicieni depășește granița iluzionismului, iar rezultatul intră în zona științifico-fantasticului. Acest thriller de zile mari este nelipsit de capcane la tot pasul, iar desfășurarea acțiunii nu este deloc ușor de anticipat.

Forrest Gump (1994) – 2h 22m – 8.8 @ IMDb

Pelicula prezintă diverse evenimente importante din istoria americii, între anii 1950 și 1980, din perspectiva lui Gump, un bărbat cu un coeficient de inteligență scăzut, dar și cu o inocență dezarmantă. Rolul extrem de dificil i-a adus lui Tom Hanks al doilea premiu Oscar consecutiv, pentru cel mai bun actor, însă producția a câștigat nu mai puțin de 6 distincții în 1994. Filmul are o notă comică, dar în același timp abundă la capitolul emoție. Forrest Gump este un adevărat simbol american și despre replica „Run, Forrest, run!” se poate spune că nu cunoaște granițe pe acest pământ.

The Shawshank Redemption (1994) – 2h 22m – 9.3 @ IMDb

Acest film ocupă de mulți ani primul loc în clasamentul IMDb. Tim Robbins joacă rolul unui bancher de succes care a fost condamnat pe nedrept. În închisoare se împrietenește cu un veteran, al cărui rol este jucat de Morgan Freeman, care stătea închis de 20 de ani. Acțiunea plasată între anii 1940 și 1960 nu se desfășoară foarte rapid, tocmai pentru că filmul pune mult accentul pe partea psihologică, pe umanitate, pe integrare, concurență, prietenie, conflicte și pe tot ce se poate găsi într-o închisoare. Cei doi prieteni plănuiesc o evadare, iar deznodământul este unul neașteptat, care face lumină și relevă mai multe aspecte uimitoare.

Cele mai citite articole

Related Articles