TopGear.ro Actualitate Noul Renault Megane RS Trophy-R – Record la Suzuka

Noul Renault Megane RS Trophy-R – Record la Suzuka

de TopGear

Noul Renault Megane RS Trophy-R – Record la Suzuka

Noul Renault Megane RS Trophy-R a stabilit un nou record la Suzuka. Modelul francez de performanță a parcurs un tur de circuit în 2 minute 25.454 secunde, devenind astfel cel mai rapid model de serie cu roti motrice față.

GALERIE FOTO

Renault a vrut neapărat să obțină un timp bun în țara în care Renault Sport are mii de fani, pe circuitul de 5,8 kilometri, care curpinde 18 viraje. La sfârșitul lunii septembrie, piața japoneză era principala piață pentru gama RS, înaintea Germaniei și Franței. RS Trophy-R este deținătorul recordului și pe circuitele de la Nurburgring și Spa-Francorchamps.

La volanul mașinii s-a aflat pilotul Laurent Hurgon, care are în palmares mai multe recorduri de viteză.

Cele mai citite articole

Povestea Renault Megane RS Trophy-R a început în urmă cu 15 ani. Mașina a început să obțină recorduri în anul 2008, când și-a adjudecat cel mai bun timp la Nurburgring.

Față de versiunea Megane RS Trophy, cu care împarte propuslorul de 1.8 litri cu 300 de cai putere, noul Megane RS Trophy-R este cu 130 de kilograme mai ușor și are proprietăți dinamice superioare. Mașina este echipată cu evacuare Akrapovic, frâne Brembo, anvelope Bridgestone, amortizoare Ohlins și scaune Sabelt.

Doar 500 de unități vor fi disponibile la nivel global. 50 dintre acestea au fost deja rezervate de clienți japonezi și vor fi livrate în prima jumătate a anului viitor. Prețul de pornire acasă, în Franța, este de 55.000 de euro.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles