TopGear.ro Hybrid & Electrice Prophecy prefigurează viitorul modelelor electrice Hyundai. Mașina văzută ca spațiu de relaxare

Prophecy prefigurează viitorul modelelor electrice Hyundai. Mașina văzută ca spațiu de relaxare

de TopGear

Hyundai a prezentat conceptul Prophecy, un nou studiu de design care prefigurează mașinile electrice ale producătorului auto auto coreean.

Profilul asemanator unui coupe, este inspirat de masinile de epoca din anii 1920 – 1930, iar accentul este pus pe aerodinamică. Jantele permit canalizarea fluxului de aer spre partea laterală a caroseriei, efectul fiind amplificat de spoilerul spate, prin gestionarea forței de apăsare care îmbunățatește stabilitatea autovehiculului, la deplasarea cu viteză mare.

La interior, materialele utilizate sunt ecologice, în timp ce culorile și texturile au fost concepute pentru a oferi o experiență placută pasagerilor.

Prophecy utilizeaza o tehnologie de condus autonom

În locul volanului clasic există două joystick-uri, unul amplasat pe consola centrala, iar celalalt pe garnitura portierei. 90% dintre functiile autovehiculului pot fi accesate prin intermediul butoanelor integrate in joystick-uri.

Cele mai citite articole

Sistemul de infotaiment este integrat într-un ecran de mari dimensiuni, care se intinde pe intreaga suprafata a bordului. Atunci când staționează, autovehiculul poate fi utilizat ca spațiu de relaxare.

Prophecy introduce funcția Relax Mode

În „Relax Mode”, poziția scaunelor se ajustează, iar panoul de bord se rotește spre plafon, pentru vizualizarea optima a informatiilor afisate pe ecran.

Prophecy este cel de-al doilea vehicul electric al gamei construit pe E-GMP (Electric-Global Modular Platform), prima platforma Hyundai EV.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil