TopGear.ro Actualitate Se merita anvelopele low-cost?

Se merita anvelopele low-cost?

de TopGear

Odata cu inmultirea numarului de masini au aparut tot mai multe firme producatoare de anvelope, unele mai scumpe, altele mai ieftine.

Anvelopele reprezinta una dintre cele mai importante parti componente ale autoturismului dumneavoastra. Ca sa fiu mai concis, sunt singura legatura directa dintre masina si carosabil prorpiu-zis.

 In ultima perioada, am observat tendinta soferilor din Romania pentru achizitionarea de anvelope second-hand. Este un lucru cat se poate de gresit, atat din considerente de siguranta dar si economice. Daca initial aveti impresia ca de fapt platiti mai putin pe anvelope second-hand, acestea tin mai putin ca cele noi si puteti accidenta masini iremediabil din cauza lor. Gantivi-va de asemenea la siguranta dumneavoastra, a familiei si a celorlalti participanti la trafic. Nu stiti niciodata ce defecte au si cand pot exploda, punandu-va astfel viata in pericol.

Cele mai citite articole

 Acum ca am stabilit ca anvelopele second hand nu sunt o solutie si nu le recomand, sa discutam despre cele low-cost. Aici depinde foarte mult de masina dumenavoastra, de cati km parcurgeti, de drumurile pe care aveti de gand sa mergeti. Daca sunteti o persoana care detine un autoturism de lux sau un SUV cu care parcurgeti multi km pe diverse drummuri, anvelopele low-cost nu reprezinta o solutie. In schimb, daca sunteti o persoane ce detine un autoturism mediu si nu parcurgeti foarte multi km, atunci anvelopele low-cost sunt cea mai buna optiune.

 Ele sunt oricum testate si trebuie sa indeplineasca anumite standarde de calitate impuse. Astfel, anvelopele noi chiar daca sunt low-cost nu le putem numi neaparat proaste. Dupa cum v-am zis mai sus, daca aveti un buget limitat sau pur si simplu nu parcurgeti multi km, mai ales pe drumuri problematice, chiar nu vad rostul unor anvelope premium pentru dumneavoastra. Cel mai indicat este sa cautati anvelope de vara, respectiv iarna, care fac parte din categoria de mijloc, ca sa aveti siguranta totala atunci cand le folositi. Pana la urma sa fim seriosi, altfel este sentimentul si placerea consudusului atunci cand masina este echipara cu anvelope corespunzatoare, de calitate.

 De asemenea, nu uitati ca pretul nu reflecta intotdeauna calitatea produsului. De multe ori suntem nevoiti sa platim brand-ul, reclamele, comisioanele, importurile etc. Sunt convins ca daca o sa faceti o cautare amanuntita, o sa gasiti anvelopele potrivite pentru dumneavoastra. Nu evitat sa citit review-urile si comentariile pe care le lasa ceilalti soferi intrucat va puteti face o parere.

 In concluzie, anvelopele low-cost merita pentru persoanele cu bugete mai limitate si care nu parcurg multi km, respectiv au o masina din clasa low-medie. Daca sunteti posesorul unei masini dintr-o clasa mai mare si parcurgeti multi km, va recomand sa apelati la anvelope premium, de foarte buna calitate.

Cele mai citite articole

Related Articles