TopGear.ro Actualitate Sfaturi importante pentru alegerea unui aspirator auto

Sfaturi importante pentru alegerea unui aspirator auto

de TopGear

Conform principiului de funcționare, un aspirator auto bun nu diferă de unul clasic. De asemenea, își face treaba bine, lăsând o suprafață perfect curată. Doar că este anume proiectat doar pentru a lucra pe zone mici, nu se poate folosi în casă. 

Unele dintre caracteristicile de bază ale acestor modele de aspiratoare auto sunt următoarele:

  • Dimensiune compactă: îl puteți muta mai comod și mai repede în interiorul mașinii.
  • Greutate redusă: de regulă, nu are mai mult de 1 – 1,5 kg, ceea ce este mult mai convenabil, deoarece mâinile nu obosesc în timpul curățării.
  • Consum redus de energie: nu solicită prea mult bateria mașinii.
  • Prezența unor accesorii suplimentare: va fi posibil să lucrați cu aspiratorul auto cu diferite suprafețe.
  • Dispozitivele ieftine sunt echipate cu o pungă colectoare de praf, care poate fi înlocuibilă sau reutilizabilă. Modelele de aspiratoare auto mai scumpe au recipiente din plastic ce se pot spăla și refolosi pe toată durata de viață a echipamentelor amintite.

Principalele tipuri de aspiratoare auto

Aspiratoarele auto diferă în ceea ce privește tipul de curățare: umedă sau uscată. 

Cele mai citite articole

Există, de asemenea, modele care pot funcționa în două moduri. Aspiratoarele cu funcție și de spălare sunt echipate cu recipient special de colectare a lichidului, a murdăriei și a nisipului. Sunt perfecte pentru sezonul ploios sau înzăpezit. Dispozitivele de curățare uscată pot aspira numai praful și resturile mici.

De asemenea, aspiratoarele diferă în ceea ce privește tipul de filtru. Aquafilter poate captura particule mici, este prezent în modele de buget și clasa de mijloc. Filtrul HEPA prezintă cea mai bună eficiență și este capabil să rețină cele mai mici particule de murdărie, ceea ce îl face echipamentul ideal pentru persoanele cu alergii la praf.

Criterii importante pentru alegerea aspiratoarelor auto

Pentru a alege modelul de aspirator de mână pentru mașină care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., trebuie să luați în considerare anumite criteriile de selecție importante:

  1. Tipul de curățare oferit de aspiratorul auto. Dacă trebuie să îndepărtați praful doar ocazional, este mai indicat să alegeți un aspirator pentru curățarea uscată. Dar modelele de spălat se dovedesc a fi mai practice, deoarece puteți face o curățare umedă în orice moment se ivește necesitatea.
  1. Modul de colectare a prafului. Cele mai ușor de utilizat au un element detașabil, foarte practic (deoarece poate fi spălat). Volumul recipientului colector variază de obicei între 0,5 – 0,7 litri. Pe de o parte, cu cât colectorul de praf este mai mare, cu atât trebuie să îl curățați mai rar, dar pe de altă parte, aspiratorul auto va fi mai greu de manevrat.
  1. Accesoriile aspiratorului auto. Este important să decideți de ce accesorii aveți nevoie cu adevărat, pentru a nu plăti în exces pentru cele suplimentare. Dacă ți-a plăcut modelul, dar echipamentul nu ți se pare complet, poți cumpăra separat acele accesorii de care ai nevoie.
  1. Alimentarea aspiratorului. 

Puteți cumpăra un aspirator auto bun de la Rollfast.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil