TopGear.ro Actualitate Sfaturi pentru achizitionarea unei lustre

Sfaturi pentru achizitionarea unei lustre

de TopGear

Lustrele au devenit pentru multe persoane cel mai important element dintr-o camera. Indiferent daca este vorba despre prieteni sau membrii familiei, atunci cand o persoana intra in camera, privirea acesteia va fi automat atrasa spre tavan, mai ales daca detineti lustre cu un aspect minunat sau nonconformist. Chiar daca pe piata exista o gama larga si variata de astfel de corpuri de iluminat, majoritatea persoanelor fac anumite greseli in ceea ce priveste alegerea produsului perfect.

Pentru inceput aceste persoane abordeaza mai multe stiluri intr-o singura camera. Mobilierul vintage, decoratiunile minimaliste, picturile avangardiste si o lustra clasica nu vor arata niciodata bine impreuna. Persoanele care vor intra intr-o astfel de camera ar putea fi confuze din cauza multitudinii de stiluri si culori. Noi va recomandam sa alegeti doar o singura estetica. Totusi, daca va plac mai multe elemente de décor din diferite perioade istorice artistice, va recomandam sa abordati perioade apropiate unele de celelalte care au intr-o oarecare masura acelasi stil. De asemenea, acelasi sfat se aplica si in cazul lustrelor.

Cele mai citite articole

Totusi, daca nu aveti timpul necesar sa va hotarati asupra unei singure estetici pe care vreti sa o abordati in camera dumneavoastra, va recomandam sa alegeti elemente clasice, simple. O lustra cu un design simplu si culori neutre sau nude nu se va demoda niciodata. Pe de alta parte, o astfel de lustra poate fi actuala pentru mai multe stiluri, mai ales daca doriti sa schimbati anual designul camerei si sa treceti de la vintage la futurism.

In cazul in care considerati ca ati putea achizitiona orice tip de lustra, deoarece acest corp de iluminat nu este important, va spunem ca va inselati. In primul rand, scopul principal al unei lustre este sa reflecte lumina astfel incat dumneavoastra sa va duceti la bun sfarsit toate activitatile. Deci, ar trebui sa va asigurati ca ati achizitionat o lustra functionala. Pe de alta parte, lustrele sunt folosite si pentru lumina ambientala, dar si pentru a schimba atmosfera dintr-o incapere. In zilele de astazi, anumiti designeri au folosit accesorii din sticla colorata, astfel incat produsele lor sa emita doar lumina calda sau rece, in timp ce alte lustre vin cu accesorii extra pentru a schimba gradul de luminozitate. Totusi, noi va recomandam ca pe langa acest corp de iluminat, sa achizitionati si un comutator astfel incat sa aveti control asupra gradelor de intensitate luminoasa.

De altfel, un alt aspect de care ar trebui sa tineti cont in permanenta atunci cand vreti sa achizitionati o lustra este si dimensiunea camerei. Daca vreti sa amplasati lustra in living room, va sugeram sa cautati produse de dimensiuni mari. In acest fel, lustra va putea fi observata de catre cei care intra in camera, si nu va fi doar o mica sursa de lumina. In cazul in care vreti o lustra pentru dormitorul copilului, ar trebui sa cautati produse de dimensiuni mici, astfel incat sa se potriveasca si cu decorul intregii camere. O lustra prea mare ar putea crea un efect optic inestetic, iar spatiul ar parea si mai mic decat este deja.

Cele mai citite articole

Related Articles