TopGear.ro Actualitate Top 10 Cele mai fiabile SUV-uri

Top 10 Cele mai fiabile SUV-uri

de TopGear
Top 10 Cele mai fiabile SUV-uri

SUV-urile au început să câștige tot mai mult teren în topul preferințelor românilor. Cuvântul SUV vine de la Sports Utility Vehicles, iar istoria acestei categorii auto își are originea încă din anii 30, de la vehiculele militare.

Astăzi, termenul este folosit atât pentru camionete cât și pentru mașini luxoase de familie cu garda ceva mai înaltă, așa-numitele crossovere.

Fiabilitatea unui SUV depinde de o listă din ce în ce mai extinsă de variabile. Fiabilitatea unei mașini nu depinde doar de motorul acesteia și de cât de des veți fi nevoit să mergeți în service. Este o combinație de diferite aspecte. Da, motorul este important, dar nu este singura componentă esențială.

O modalitate bună de a judeca cât de fiabil este un SUV este să determinați cât de des veți fi nevoiți să scoateți bani pentru întreținerea lui. Ar putea fi vorba de anvelope, frâne, cutie de viteze și electricitate; în esență, orice parte a mașinii care este esențială pentru funcționalitatea vehiculului.

Iată o listă cu cele mai fiabile SUV-uri:

1.TOYOTA LAND CRUISER

Modelul Land Cruiser de la Toyota ocupă primul loc în majoritatea topurilor realizate pe baza preferințelor șoferilor din Europa. Acest model legendar a devenit un adevărat must-have pentru armate și forțe de menținere a păcii din întreaga lume. Modelul Land Cruiser de la Toyota este proiectat pentru a avea o durată de viață de 25 de ani.

2.VOLVO XC40

Volvo XC40 nu numai că este pe primul loc în lista celor mai fiabile SUV-uri, dar este pe primul loc în ceea ce privește calitatea construcției. Scorul puternic de fiabilitate, respectiv 98%, a fost acordat de „Driver Power survey” în 2020 în baza preferințelor șoferilor.

De asemenea, acest model, a fost desemnat în 2018 Mașina Anului în Europa, fiind primul model Volvo construit pe arhitectură modulară compactă (CMA), incluzând sisteme de siguranță precum Pilot Assist, City Safety, atenționarea la părăsirea benzii de mers și alerte Cross Traffic cu suport de frânare.  

3.SUBARU OUTBACK MK3

Deși 13,5% dintre proprietari au raportat câteva defecte, majoritatea la partea electrică, acest model se află încă pe locul 2 în topul SUV-urilor cele mai fiabile. Deși consumul de carburant nu este un punct forte al modelului Outback, are un scor bun în ceea ce privește interiorul și confortul, caracterul practic, manevrabilitatea și siguranța.

4.TOYOTA SEQUOIA

SUV-ul Sequoia de dimensiuni mari este un model mai vechi, dar capacitatea sa nu s-a micșorat în timpul duratei sale de viață. Există chiar și o versiune TRD Pro disponibilă acum.

În 2005, Toyota Sequoia a fost desemnată SUV-ul cel mai de încredere, potrivit unui sondaj realizat de JD Power and Associates.

5. Mercedes GLC

Mercedes-Benz GLC, la fel ca GLA și Clasa A, este versiunea mai mare și mai impunătoare a Clasei C. În 2016, GLC a fost numită una dintre cele mai fiabile 10 mașini din lume, potrivit Consumer Reports.

Nu este chiar surprinzător, având în vedere calitatea construcției vehiculului. La fel ca Clasa C, niciun detaliu nu este realizat la întâmplare, motoarele sunt rafinate și orice problemă ridicată a fost abordată și depășită rapid.

Mercedes-Benz GLC este un SUV de încredere, elegant și de prestigiu.

6. FORD EXPEDITION

Linia totală Ford Expedition are mai multe generații de mașini, începând cu cel produs în perioada 1997-2002. SUV-ul Expedition se remarcă drept unul dintre cele mai mari modele realizate de Ford.

Ford Expedition a câștigat în mod repetat titlul de cel mai fiabil SUV.

7. CHEVROLET SUBURBAN

La fel ca Ford Expedition, Chevrolet Suburban este un SUV mare care rămâne un model de bază pentru celebra firmă de mașini, în principal datorită simplității sale. Primul model de Suburban a apărut în 1935. Prin tradiție, Suburban este oferit atât cu tracțiune integrală, cât și cu o singură axă.

8. TOYOTA HIGHLANDER

Acest crossover de dimensiuni medii a debutat în 2000 în Japonia și un an mai târziu mașina a intrat pe piața americană sub numele de Highlander. După 20 de ani, Toyota a lansat versiunea electrică hibrid a acestui SUV de succes.

9. AUDI Q5

Cea de-a doua generaţie Audi Q5 a ajuns la mijloc de carieră, iar cu această ocazie constructorul din Ingolstadt a pregătit o actualizare majoră pentru unul dintre cele mai solicitate modele din gamă. Crossover-ul a primit modificări estetice mai discrete, dar o porţie generoasă de îmbunătăţiri tehnice.

10. SUZUKI SX4

Conform raportului pentru 2012 al organizaţiei independente Dekra, Suzuki SX4 este cel mai fiabil model din clasa minivan/monovolum rulat între 50.000 si 100.000 km.

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!