TopGear.ro Actualitate Top 3 criterii de alegere a mașinii întâlnite la majoritatea femeilor

Top 3 criterii de alegere a mașinii întâlnite la majoritatea femeilor

de TopGear

Autoturismele au devenit în ultimii ani o parte importantă a vieții noastre, motiv pentru care primesc tot mai multă importanță. Dincolo de acoperirea nevoii de transport de la un punct la altul, între șofer și mașina lui s-a creat o legătură specială ce nu ține cont de marca sau modelul deținut. 

Printre schimbările importante aduse de viața modernă pe care o trăim de ceva ani încoace, se numără și importanța unui autoturism în viața noastră. Înmulțirea numărului de mașini pe străzile României a transformat drumurile zilnice în ore stresante petrecute într-un trafic aglomerat, acesta fiind și unul dintre principalele motive pentru care nivelul de poluare al aerului din marile orașe a crescut semnificativ. 

Dacă în general femeile sunt cele care investesc mai multe sentimente în relații, iată că în cea dintre un bărbat și mașina lui lucrurile stau invers. Aceștia dezvoltă o exigență (de multe ori exagerată) față de autoturismul propriu și devin meticuloși în îngrijirea sa, pe când femeile au mai multe criterii tehnice la baza alegerii modelului condus. Iată care sunt 3 dintre criteriile comune ale femeilor atunci când vine vorba despre autoturisme:

Cutie automată, nu manuală

Teama de a nu muri motorul în momentul urcării unei rampe sau a traversării unei intersecții aglomerate este principalul factor ce le face pe femei să se teamă de mașinile cu transmisie manuală. O mașină ce are cutie de viteze automata le oferă doamnelor mai multă încredere în stilul lor de condus, fiind sigure că nu pot rămâne în mijlocul traficului din cauza unei forfecări incorecte a picioarelor pe pedalele de accelerație și ambreiaj. Astfel, vom vedea că tot mai multe școli de șoferi au autoturisme cu transmisie automată, datorită cererii tot mai mare venite din partea tinerilor și a doamnelor. Însă, cei ce optează pentru efectuarea școlii de șoferi pe o mașină automată trebuie să știe că permisul obținut va avea o restricție prin care șoferul nu va avea dreptul să conducă un autoturism cu o cutie manuală. Există totuși opțiunea de a elimina această restricție prin urmarea unui curs de câteva ore la o școală de șoferi și prin trecerea probei practice. 

Un model de clasă mică 

Cele mai citite articole

Majoritatea femeilor se tem de mașinile cu dimensiuni generoase, de genul celor berline sau SUV-urilor din cauza traficului intens din oraș și a lipsei locurilor de parcare suficiente. Astfel, multe șoferițe aleg să conducă modele de clasă mică, nepunând prea mare accent pe siguranță, ci mai mult pe dimensiunea redusă și pe design. De asemenea, femeile preferă, cum era de așteptat, o mașină cu o culoare intensă, roșie de cele mai multe ori, și cu număr de înmatriculare personalizat.

O mașină cât mai nouă 

Acesta este un criteriu pe care toată lumea și-l dorește dar, spre deosebire de femei, bărbații pun mai mult accent pe prețul autoturismului. O mașină nouă sau un model recent lansat, chiar și la mâna a doua înseamnă, pe lângă multe beneficii, și un preț mai mare de achiziție, lucru ce dă de multe ori planurile peste cap. În schimb, femeile își doresc mereu o mașină nouă nu doar pentru a fi primul proprietar, ci și pentru a fi sigure că aceasta funcționează cât mai bine. 

Din fericire, programele disponibile anual ce au ca scop reînnoirea parcului auto ajută românii să își achiziționeze autoturisme noi cu prețuri preferențiale. Acest lucru se traduce, în primul rând, prin scăderea gradului de poluare al aerului, mai ales în marile orașe și prin posibilitatea alegerii unui model nou de autoturism, care să îndeplinească toate cerințele șoferului. 

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil