TopGear.ro Diverse Ponturi despre cum să călătorești în străinătate în timpul crizei sanitare de COVID-19

Ponturi despre cum să călătorești în străinătate în timpul crizei sanitare de COVID-19

de TopGear

Criza sanitară începută pe finalul anului 2019 și amplificată pe parcursul anului 2020 și la începutul anului 2021 a schimbat total modul de deplasare pentru turiști. Multe destinații turistice au devenit inaccesibile din cauza restricțiilor de distanțare socială, în timp ce altele sunt inabordabile din cauza prețurilor mărite. Indiferent de scopul călătoriei – afaceri sau relaxare – atunci când călătorești în străinătate o poți face în condiții mult mai sigure dacă îți iei măsurile de precauție adecvate.

Verifică codul de culoare a țării în care vrei să ajungi!

Așa cum variantele de jocuri ca la aparate 777 sunt clasificate după tematică, tot așa cum clasificate și țările în care se poate călători în siguranță în timpul crizei sanitare de Covid. Există patru culori pe listă, începând cu verde, care reprezintă statele în care se poate călători în condiții de maximă siguranță și terminând cu roșu închis, ceea ce reprezintă țările cu un potențial extrem de mare de infectare.

Între aceste culori mai figurează și roșu (în care sunt incluse statele cu un risc mare de infectare) și portocaliu (nivelul riscului este mediu). În timp ce călătoriile în statele care figurează în zona verde sunt încurajate, cele în zona roșie și roșu închis sunt total descurajate. Nu doar că va fi necesară o carantinare pe termen de 14 zile, ci va fi necesară furnizarea unui document din care să reiasă că testarea PCR la Covid a fost negativă (realizată cu 48-96 de ore înainte).

Asigurare de călătorie cu extr acoperire în caz de COVID

Orice călătorie efectuată în străinătate în 2021 trebuie să includă de acum înainte și acoperire pentru posibilele cheltuieli în caz de infectare cu Covid. Astfel, asigurarea de călătorie trebuie să poate susține costurile privind tratamentul medical, spitalizarea, testarea și întoarcerea mai devreme înapoi în țară. Trebuie optat pentru cea mai bună variantă de acoperire, mai ales că valoarea tratamentului în alte state este destul de ridicată.

Limitarea interacțiunii sociale la minim în ultimele două săptămâni înainte de plecarea în călătorie

O banală răceală nu era un motiv pentru anularea călătoriei înainte de criza sanitară, numai că acum, chiar poate reprezenta un motiv de îngrijorare. Maximizarea responsabilității înainte de a pleca în călătorie reprezintă o măsură de precauție care va permite eliminarea oricăror motive de suspiciune în această privință. Sănătatea trebuie să fie la nivel maxim dacă îți dorești să ajungi cu bine la destinație!

Cele mai citite articole

Trebuie evitată cazarea la hosteluri și în spații aglomerate!

Înainte de izbucnirea pandemiei, orice călătorie care implică cazarea în spații aglomerate, de tip hostel, poate că reprezenta o experiență memorabilă. Numai că astăzi, în contextul crizei sanitare, orice interacțiune în spații de acest gen echivalează cu asumarea unui risc mult prea mare.

În plus, piețele de comercializare a mărfurilor, cazinourile (acum poți juca păcănele online în condiții de maximă siguranță), piațetele din fața marilor muzee și orice obiective turistice care presupun aglomerație și risc de infectare trebuie evitate.

Extra măsuri de precauție pentru a te bucură de o călătorie în străinătate în cele mai bune condiții de siguranță!

Organizarea călătoriei trebuie să se realizeze în cele mai mici detalii – nu trebuie să te grăbești să optezi pentru un spațiu de cazare doar pentru că este mai ieftin, dar nu prezintă garanții în privința siguranței. Optează pentru tururi private, cu un singur ghid și interesează care sunt măsurile împotriva Covid pe care ți le oferă acesta (de exemplu, mașina de transport să aibă un geam Plexiglas, iar discuțiile să se poarte prin intermediul căștilor de telefon).

Măștile de protecție trebuie să devină accesoriul de nedespărțit atunci când călătorești. Nu trebuie să uiți să îți efectuezi testarea PCR în intervalul de timp prevăzut de autorități pentru a putea călători în siguranță. La fel de important este și modul de asigurare a călătoriei, rezervarea trebuind să acopere orice posibilă anulare din cauze de Covid a călătoriei.

Persoanele care preferau călătoriile cu un itinerar extins trebuie să ia în considerare o singură destinație în această perioadă. Chiar dacă experiența nu va mai fi la același nivel, faptul că vor putea aprofunda mult mai bine destinația respectivă poate reprezenta o compensație la lipsa adrenalinei. În situația în care este vorba despre două state vecine și în care nu sunt semnalate probleme legate de criza de Covid, atunci se poate face o excepție.

Pandemia a schimbat foarte mult modul în care călătorit acum – deplasările cu mașina proprie reprezintă o soluție de menținere a siguranției. Cu toate acestea, în cazul călătoriilor la mari distanțe, avionul rămâne cea mai bună alternativă. În ciuda faptului că această criză sanitară poate reprezenta o provocare pentru pasionații de călătorii, trebuie să o privim ca pe o provocare. Una de natură să ne învețe să fim mai responsabili atunci când vrem să călătorim în străinătate în siguranță!

Cele mai citite articole

Related Articles