TopGear.ro Hybrid & Electrice Ultima oră: Dacia va prezenta la Geneva conceptul primului său model electric

Ultima oră: Dacia va prezenta la Geneva conceptul primului său model electric

de TopGear

Grupul Renault a anunțat că Dacia va prezenta la Geneva conceptul primului său model electric. Potrivit comunicatului oficial, acesta va fi „cel mai accesibil model 100% electric de pe piață”.

Dacia deschide un nou capitol și dă startul revoluției electrice. Cunoscută ca o companie care a schimbat definitiv industria auto, odată cu lansarea modelului Logan în 2004, Dacia intră pe segmentul automobilelor electrice și va prezenta la Geneva un concept 100% electric. Mutarea este una logică, având în vedere expertiza de peste 10 ani grupului Renault în ceea ce privește mobilitatea electrică.

Zvonurile privind primul model electric Dacia au început să se precipite în ultima săptămână, iar odată cu prezentarea rezultatelor financiare pe 2019 ale Grupului Renault, informația a devenit oficială. Pe unul dintre slide-urile prezentate la conferința de presă cu roadmap-ul grupului francez pentru următorii ani, apare menționat modelul „Dacia Urban City Car” ca model 100% electric care va fi lansat în 2021. Putem specula că viitorul model se va numi chiar așa, Dacia Urban, pentru că a menționa „urban” și „city car” în aceeași descriere generică ar fi redundant.

Potrivit primelor informații, viitorul model electric Dacia Urban ar putea fi o versiune adaptată pieței europene a modelului Renault K-ZE comercializat pe piața din China. Cel mai probabil, acesta nu va fi produs în România, uzina de la Pitești neavând, cel puțin deocamdată, capacitatea de a produce modele electrice. Cel  mai probabil, Dacia Urban va fi importată din China. În funcție de succesul noului model și de situația pieței europene, nu excludem mutarea producției în Europa, la o dată ulterioară.

În afară de conceptul Dacia Urban, primul model 100% electric produs sub sigla Dacia, producătorul român va mai prezenta la Geneva noua motorizare LPG având la bază motorul TCe 100. Aceasta va purta sigla ECO-G și va fi disponiobil pe întreaga gamă de modele Dacia. În plus, pentru a marca aniversarea de 15 ani a mărcii Dacia pe piața europeană, producătorul autohton va lansa o serie limitată Anniversary.

sursa: Groupe Renault

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!