TopGear.ro Diverse Utilizări ale scuterelor în aplicații variate

Utilizări ale scuterelor în aplicații variate

de TopGear

Scuterele au devenit un simbol al mobilității urbane ușoare, economice și rapide, însă spectrul lor de aplicații nu se rezumă doar la a furniza un mod eficient de deplasare pentru cei care fac zilnic naveta prin oraș către diverse destinații (precum școală sau serviciu), ci se extinde la nivelul unor domenii variate: pentru transportul și livrarea de mâncare, pentru livrarea de bunuri generice la domiciliul clientului sau oriunde dorește acesta, pentru servicii poștale, pentru patrule de poliție în scopul monitorizării și intervenției, pentru orice situație de urgență, pentru ajutor medical sau în servicii de închirieri.

Și, cum un scuter a devenit atât de util, flotele de scutere din mai multe state europene s-au mărit. De exemplu, compania Moto Rent Pujols, o agenție Piaggio din Spania, a cărei flotă includea deja numeroase vehicule marca Vespa, a adăugat în portofoliul său o selecție de scutere Piaggio bazată pe 150 de modele Typhoon 50cc și 20 de modele Zip 50cc. Tot în același an, o altă livrare importantă a fost făcută către Casa Capo, un dealer oficial al grupului Piaggio, tot spaniol, care se ocupă de vânzarea de vehicule către companiile de închirieri din Majorca, mai precis 225 de modele variate de la brandurile italiene.

Multe alte țări din Europa au adoptat scuterul ca mijloc de deplasare pentru multiple aplicații. În Ungaria, forțele de poliție se bazează pe scuterele Liberty. Serviciul de Poliție Național din Ungaria a fost dotat la momentul respectul cu 37 de unități Piaggio Liberty i-get 50cc, în scopul utilizării de către Garda Civilă, în special în localitățile mici, la nivel local și pentru prevenirea accidentelor rutiere. Aceste scutere au fost personalizate cu culorile și sigla forței de poliție maghiare.

Cele mai citite articole

Germania a beneficiat de modelele de scutere cu trei roți Piaggio MP3 500ie Business. Mai exact, acestea au fost trecute în evidență pentru Grupul German Telekom. În mod specific, maxi-scuterele MP3 cu trei roți servesc pentru a fi utilizate de către inginerii grupului Telekom pentru deplasări la domiciliul clientului – instalare de dispozitive de internet și reparații de echipamente de telefonie. Cu un design modern, dotări și tehnologie de ultimă oră, gama de scutere Piaggio MP3 se caracterizează prin agilitate excelentă în traficul urban și confort ridicat la pilotare, necesitatea unor minime măsuri de mentenanță, costuri de operare scăzute, un consum redus de combustibil și capacitate cargo excepțională. De asemenea, modelele MP3 sunt prietenoase cu riderul.

În ultimii ani, și scuterele electrice și-au găsit un loc în cadrul diverselor aplicații. Constructorul spaniol de e-scutere premium Silence a adăugat în lineup-ul său de modele cu zero emisii variantele Delivery – utile pentru transportul de comenzi fast-food, livrări de bunuri, servicii poștale etc. Alte vehicule Silence care au dovedit beneficii excelente sunt scuterele S02. Chiar și după parcurgerea a 100.000 km, scuterele S02 utilizate de firma de curierat ARA VINC „mai au mult de trait”, după cum a spus Joan Ferrao, inginerul Silence care a efectuat examenul tehnic al vehiculelor. Scuterele electrice marca Silence funcționează pe bază de baterii Litiu-Ion de capacități diferite. Autonomia crescută, pilotarea silențioasă, posibilitatea încărcării bateriei la o priză normală și rațiunile economice (motorul electric elimină necesitatea alimentării cu benzină) sunt principalele motive pentru care lineup-ul Silence este util atât de utilizatorul de rând, cât și în cadrul diverselor aplicații.

În concluzie, scuterele în general și, în special, scuterele electrice constituie excelente mijloace de mobilitate în orașele aglomerate. Cei care doresc să adopte un scuter 100% electric se bucură de avantaje multiple, ajutând, totodată, la conturarea unui viitor mai sustenabil.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil