1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

TopGear.ro Recomandari Idei de cadou pentru prima mașină a copilului tău

Idei de cadou pentru prima mașină a copilului tău

de TopGear

Majoratul copilului tău este un eveniment important în viața lui, dar pe care părinții îl resimt de două ori mai puternic. Aniversarea celor 18 ani este așteptată cu maximă nerăbdare de către fiecare copil, fiind asociată cu libertatea, și mult mai puțin cu responsabilitatea. Pentru că ard de nerăbdare, cei mai mulți optează pentru începerea școlii de șoferi îndată ce întrunesc condițiile necesare, iar prima lor mașină este, pentru cei mai norocoși, cadou de majorat din partea familiei. 

Sentimentul de libertate resimțit la atingerea majoratului este unul greu de egalat în viață. Visăm la el de ceva ani, ne facem tot felul de planuri cu viața noastră și toate își vor lua startul odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. Cu toate acestea, este recomandat ca părinții să le reamintească din când în când copiilor faptul că libertatea vine la bagaj cu o imensă responsabilitate. 

Conform legii, tinerii se pot înscrie la școala de șoferi cu maxim 3 luni înainte de a împlini vârsta de 18 ani. Pentru obținerea permisului de conducere la categoria B, perioada de școlarizare este de aproximativ 6 săptămâni. După finalizarea orelor de legislație rutieră și a celor de conducere practică, se poate face înscrierea pentru examen.  

Odată ce un tânăr deține prima sa mașină, nimic nu mai poate sta în calea libertății sale. Însă, având în vedere numărul mare de incidente de pe șoselele noastre, este bine ca, pe lângă mașina cumpărată, să existe câteva cadouri mai mici extrem de utile:

O cameră auto

În ceea ce privește traficul, siguranța ar trebui să fie prioritară atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri și pietoni. Încă de la primele lecții, instructorul auto ne spune că trebuie să învățăm nu numai să conducem, dar și să ne ferim de situațiile cauzate de ceilalți participanți din trafic. Cea mai bună modalitate, indiferent de experiența acumulată în șoferie, este montarea unei camere auto.

Cele mai citite articole

Astfel, un cadou extrem de util pentru un tânăr șofer este o camera auto fata/spate, aceasta fiind de un real ajutor în multe situații. 

O asigurare CASCO

Deși nu este obligatorie precum cea RCA și este destul de costisitoare, aceasta poate fi de un real ajutor în caz de furt, de avarii sau acte de vandalism. Prețul ei se amortizează extrem de repede în cazul în care este necesara utilizarea sa, prețul ce ar trebui plătit fiind mult mai mare decât al asigurării.

Un contract cu o firmă de asistență rutieră 

Da, costurile par să se înmulțească și, dat fiind prețul atins de combustibili, orice cheltuială în plus trebuie cântărită cu maximă atenție. Dar, pentru că nu toată lumea se pricepe la partea tehnică, există pe piață companii cu care se poate încheia un contract de asistență rutieră pentru situațiile neprevăzute. Fie că este vorba de o simplă pană sau că este necesară tractarea pe o platformă, aceste lucruri sunt parte din contract. 

Siguranța noastră și a celor din jur este neprețuită și, chiar dacă ne place să gândim optimist, este bine să ne luăm măsurile de precauție necesare în trafic. 


Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Related Articles

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner