TopGear.ro Actualitate Surpriză de proporții în gama Volkswagen. Ce se întâmplă cu Passat?

Surpriză de proporții în gama Volkswagen. Ce se întâmplă cu Passat?

de TopGear

Surpriză de proporții în gama viitoarei generații Volkswagen Passat. Nemții intenționează să ofere sedanul și în versiune electrică, dar iau în calcul și înlocuirea modelului.

Galerie foto

“Passat are o durată de viață limitată”, a declarat directorul operațional al Volkswagen America, Johan de Nysschen, dezvăluind că este posibil ca, atunci când actuala generație ajunge la finalul ciclului de viață, modelul să fie înlocuit sau modificat radical. Acesta a indicat propulsia electrică drept soluție pentru o limuzină de segment D.

De Nysschen nu a spus când anume va avea loc modificarea, dar aceasta este iminentă. Producătorul auto german are nevoie de o schimbare care să readucă Passat-ul în topul vânzărilor în Statele Unite. Cifrele în colaps, trecute în contul modelului german și înregistrate în contextul scăderii în popularitate a sedanurilor, îi sperie pe șefii de la Volkswagen. În 2012, modelul a fost comandat de 117.023 de clienți, dar anul trecut doar 14.123 de unități au fost comercializate.

Cele mai citite articole

Ideea renunțării la propulsia convențională nu este deloc surprinzătoare, având în vedere că Volkswagen a demarat ofensiva electrică prin lansarea gamei sale ID. O versiune de serie a conceptului ID Vizzion, dezvăluit în 2018 la Salonul Auto de la Geneva, programată să-și facă apariția în 2022, ar putea fi un înlocuitor pentru Passat. La baza conceptului se află platforma MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen pentru modelele sale cu emisii zero.

Conceptul era echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți, care îi asigurau tracțiune integrală și care dezvoltau împreună 306 cai putere. Energia era stocată într-o baterie litiu-ion cu o capacitate de 111 kWh, care îi asigura o autonomie depână la 665 de kilometri în ciclul NEDC. Show car-ul era complet autonom, nu avea volan și nici pedale. Această opțiune nu este luată în calcul pentru versiunea de serie care va fi dezvăluită peste doi ani.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles