TopGear.ro Recomandari 4 gadget-uri care îți îmbunătățesc experiența de condus

4 gadget-uri care îți îmbunătățesc experiența de condus

de TopGear

4 gadget-uri care îți îmbunătățesc experiența de condus

Gadget-urile îți pot garanta o experiență de condus mai confortabilă, mai ușoară și mai sigură. Nu este vorba doar despre modă sau tendințele auto hi-tech, ci despre o adevărată revoluție care introduce gadget-uri tehnologice pentru mașini în uzul zilnic al șoferilor.

Exista unele device-uri si accesorii hi-tech pentru cei care circulă în oraș sau parcurg mii de kilometri pe drumuri extraurbane în fiecare an și care-și doresc să lucreze din propria mașina și nu numai. Fiecare este conceput pentru a îmbunătăți experiența de conducere sau pentru a face călătoria plăcută pentru cei care vă însoțesc. Fiecare poate fi folosit ca gadget auto nou sau pentru a transforma un automobil vechi într-o mașină inteligentă.

Suport pentru laptop sau tabletă 

Suporturile pentru tablete pentru mașini sunt concepute atât pentru șofer, cât și pentru oaspeții săi. Cele pentru șofer iti permit să ții tableta lângă volan și să consulti informațiile. Cele pentru pasageri permit folosirea tabletei ca televizor sau e-reader, poziționând-o cu o tijă între scaunele din față sau prinzând-o de unul dintre scaune, atunci când o folosește o singură persoană. Dintre accesoriile tehnologice auto, acesta este unul dintre cele mai bune. Totodată, un suport de laptop pentru mașină este un dispozitiv care se poate atașa la scaunul din spate sau la volan, permițându-ti să îți utilizezi laptopul în timp ce călătoresti. Mai ales pentru laptopuri noi există o varietate de opțiuni disponibile pe piață, de la suporturi simple pentru laptopuri la suporturi mai avansate, cu funcții suplimentare, cum ar fi ventilatoare pentru răcirea laptopului sau chiar încărcătoare USB pentru alte dispozitive.

Difuzor tip guler

Un alt gadget care îți  poate transforma mașina veche într-una nouă și îți poate face experiența de condus mai plăcută și mai eficientă este un difuzor portabil sub formă de guler, care îți permite să răspunzi la un apel, să consulți știri și să ascultați muzică la înaltă fidelitate, păstrând în același timp percepția asupra mediului înconjurător. Acesta te alertează cu o vibrație foarte discretă atunci când primești un apel, are conectivitate Bluetooth și o baterie care ține până la 12 ore de redare. În plus, îl poți folosi și acasă sau pe stradă. Cu adevărat o bijuterie a tehnologiei pe care să o porți confortabil ca și cum ar fi un guler.

Gadget-uri tehnologice auto pentru navigație

Cele mai citite articole

Pe lângă siguranță, cei care călătoresc cu mașina caută și confort și instrumentele potrivite pentru a evita ambuteiajele sau pentru a ajunge la timp la destinație. Un gadget de înaltă tehnologie care a devenit indispensabil este navigatorul prin satelit GPS. În fapt, acest dispozitiv poate calcula cu precizie traseul de urmat, îți oferă informații despre trafic în timp real, propune rute alternative în cazul unor blocaje, identifică zonele deschise de servicii, recomandă cele mai convenabile locuri de parcare și cum să ajungi la punctele de interes. Pe piața vei găsi diverse modele cu funcții de bază sau avansate.

Head Up Display pentru mașină

Pentru a călători cu liniște sufletească, orice informație despre starea mașinii și felul în care conduci este vitală. Ești un fan al tehnologiei și al scenariilor SF? Un head up de mașină te va incanta cu siguranta. Acest accesoriu hi-tech pentru mașini reflectă toate datele utile  pe parbriz și îl poți vedea fără a fi nevoie să-ți iei ochii de la drum. Te informează despre viteză și te avertizează când ești pe cale să depășești limitele stabilite pe drumul pe care te afli. Îți spune cât de mult combustibil consumi, te avertizează dacă temperatura mașinii crește și te avertizează despre defecțiuni ale motorului. Mai mult, datele sunt vizibile atât ziua, cât și noaptea, când te poți bucura de efectul spectaculos al luminilor când afară este întuneric.

Desigur, există mult mai multe gadget-uri care îți pot face experiența de condus mai plăcută, însă cele prezentate mai sus îți pot aduce o îmbunătățire notabilă indiferent de care este nevoia pe care o ai de la mașina ta.

 Sursa foto: Robert Nagy. www.itgalaxy.ro

Cele mai citite articole

Related Articles