TopGear.ro National Hyundai Tucson a obtinut punctaj maxim la testele Euro NCAP

Hyundai Tucson a obtinut punctaj maxim la testele Euro NCAP

de TopGear

Noul Hyundai Tucson a primit calificativul maxim de cinci stele din partea Euro NCAP – organizație europeană independentă care evaluează nivelul de siguranță oferit de autovehicule.

“Punctajul de cinci stele oferit de Euro NCAP este o dovada in plus a calitatii si sigurantei regasite in noile modele Hyundai. Gradul ridicat de siguranta al noului Tucson, echiparea inalta si design-ul atractiv formeaza un pachet complet pentru clientii Hyundai”, a declarat Thomas Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europe.

Cele mai citite articole

Cele cinci stele oferite de Euro NCAP plaseaza modelul in topul celor mai sigure si echipate autovehicule din segmentul din care face parte. Sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare si functia de detectare a vitezei limita legale au contribuit la obtinerea acestui rezultat.
Noul model Tucson dispune de o serie de sisteme de siguranta menite sa contribuie la evitarea si minimizarea accidentelor. Printre acestea se numara si functia de franare autonoma de urgenta, care asista conducatorul auto in cazul unui potential pericol. In plus, sistemul de monitorizare al unghiului mort, sistemul de avertizare pentru traficul din spate si sistemul de management al stabilitatii autovehiculului completeaza pachetul de siguranta oferit de noul model.

Pentru mai multa siguranta, noul Tucson este echipat cu sistem de ”capota activa”, care pemite ridicarea automata a capotei in cazul impactului cu un pieton, extinzand zona de deformare pentru a preveni sau pentru a reduce accidentarea, in special in zona capului. Structura caroseriei are in componenta cu 30 % mai mult otel de inalta rezistenta, sporind astfel rigiditatea torsionala.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil