Pentru a avea o prezenta puternica in mediul online, trebuie sa gasesti toate modalitatile prin care sa poti obtine un avantaj asupra concurentei tale directe. In alta ordine de idei, este important sa investesti intr-un site web care sa poata sa ofere o experienta de calitate vizitatorilor si care sa fie disponibil in orice moment.
Acest lucru se poate obtine foarte simplu prin achizitionarea de servere dedicate. Desigur, trebuie sa iei in considerare faptul ca aceasta varianta de hosting necesita cunostinte tehnice avansate pentru a putea gestiona resursele si pentru a profita la maximum de toate caracteristicile sale de top. Cu toate acestea, avantajele pe care le aduce eclipseaza acest aspect pe care il poti rezolva foarte usor cu ajutorul furnizorului de gazduire sau prin angajarea unui specialist in programare.
Exista multe motive pentru a trece la un server dedicat odata ce ai inteles optiunea potrivita pentru nevoia afacerii tale. Sa analizam cinci motive pentru care ar trebui sa iei in calcul o astfel de investitie:
1. Resursele serverului nu sunt partajate
Cand alegi un furnizor care sa iti ofere gazduire web dedicata, obtii resursele complete ale unui singur server. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la alte site-uri care infunda CPU si memoria RAM ale serverelor. Cu un server dedicat, poti fi sigur ca scripturile gresite care ruleaza pe alte site-uri sau cresterile in latimea de banda nu vor incetini serverul si, implicit, site-ul tau.
2. Performanta si securitate inalta
Alegerea unei gazduiri dedicate garanteaza un timp de functionare maxim pentru site-ul tau. Gazduirea partajata este adesea cea mai buna pentru site-uri cu trafic redus spre mediu. Totusi, daca site-ul tau primeste zilnic numerosi vizitatori, serverele dedicate ofera mai multa stabilitate si fiabilitate decat orice alta forma de hosting.
Cu un server dedicat, poti fi sigur ca nu distribui spatiul tau cu un site web rau intentionat sau cu potentiali spammeri. Gazduirea dedicata permite o securitate sporita, deosebit de importanta pentru tine si pentru business-ul tau. De asememea, este important sa iei in calcul ca pachetul de hosting pe care il alegi sa includa si certificat SSL si FTP.
3. Flexibilitate
Gazduirea dedicata iti permite flexibilitatea de a personaliza serverul in functie de nevoile tale pentru CPU, RAM, spatiu de stocare si software. Cu gazduirea partajata, poti fi limitat la aplicatii, software si mediu de operare.
4. Adresa IP unica
Fiecare server are propria sa adresa IP. Gazduirea pe servere dedicate te asigura ca nu mai imparti adresa IP si cu alti potentiali clienti ai furnizorului cu care colaborezi. Acest lucru este deosebit de important daca detii, spre exemplu, un magazin online care presupune procesarea datelor cu caracter personal, precum adresa sau contul bancar.
5. Lipsa cheltuielilor generale
Trebuie sa stii ca furnizorul ce iti ofera gazduirea dedicata se ocupa de costurile construirii si intretinerii echipamentelor serverului, reducand cheltuielile generale. Cu toate acestea, serverele dedicate reprezinta cea mai costisitoare varianta de hosting. Acesta este principalul motiv pentru care multi antreprenori online nu le iau in calcul. Daca iti doresti ca site-ul tau sa performeze asa cum iti doresti, costul serverelor dedicate nu ar trebui sa reprezinte o cheltuiala, ci o investitie. Gandeste simplu: daca pentru un magazin fizic platesti chirie si utilitati, de ce nu ai acorda aceeasi atentie si prezentei online? Experienta virtuala pe care o oferi utilizatorilor poate sa afecteze iremediabil si prezenta offline.