TopGear.ro Actualitate Destinația perfectă de vacanță în Bulgaria – top stațiuni unde mergi în concediul de vară!

Destinația perfectă de vacanță în Bulgaria – top stațiuni unde mergi în concediul de vară!

de TopGear

Înainte de a te hotărî pentru viitoare ta destinație de vacanță pe timpul verii analizează oferta de stațiuni Bulgaria pentru că îți oferă unele dintre cele mai importante avantaje că turist. În primul rând este o destinație aflată la scurtă distanță de România și unde poți să ajungi chiar cu autoturismul personal (maxim 6-8 ore de mers cu mașina).

În al doilea rând facilitățile de cazare sunt disponibile pentru orice buget, existând atât locații de 2-3 stele, cât și resorturi și hoteluri de 4-5 stele (precum Kaliakra Albena). Nu în ultimul rând, poți opta pentru servicii all-inclusive/ultra all-inclusive sau demi-pensiune la prețuri cu mult mai scăzute în comparație cu litoralul românesc.

Litoralul din Bulgaria – avantaje și destinații în care te poți bucura de o vară perfectă!

În afara acestor avantaje, oferta din stațiunile de pe litoralul bulgăresc include și acces la spații de relaxare de top (piscine interioare, facilități de servire pe plajă, spa-uri, aqua-park-uri, facilitate pentru practicarea sporturilor nautice sau terestre). Plajele de pe malul Marii Negre din zona Bulgariei sunt recunoscute la nivel european pentru calitatea nisipului și pentru condițiile excelente de amenajare. Iată și care sunt destinațiile ideale pentru o vacanță de neuitat la Marea Neagră, pe litoralul bulgăresc:

  • Golden Sands – perfectă pentru orice adult aflat în căutarea distracției, această stațiune se remarcă atât prin calitatea plajelor, cât și prin varietatea spațiilor de relaxare. Parcul Național Zlatni Pyasatsi este un punct turistic de atracție, la fel cum sunt și plajele din această stațiune. Facilitățile de cazare sunt variate, ceea ce îi permite turistului să aleagă după mărimea bugetului. Din această stațiune se poate ajunge ușor la Albena (pentru o degustare de vinuri din podgoriile de pe dealurile de la Kranevo), la Balcic (unde poate fi vizitat castelul Reginei Maria) și Varna (aici pot fi vizitate numeroase muzee, dar și necropolele istorice ale orașului).
  • Albena – considerată destinația perfectă pentru familie, această stațiune se remarcă printr-o varietate de facilități oferite acestui tip de turist. La loc de cinste se află aqua-park-urile, precum și zonele destinate mișcării în familie (terenuri pentru diferite tipuri de sport). Printre atracțiile care recomandă această zonă se numără bibliotecile locale de pe plajă, spa-urile exclusiviste, precum și posibilitatea de a degusta vinurile autohtone (produse la Kranevo).
  • Balcic – este cunoscut la nivel global pentru “perla” sa – castelul reginei Maria. De altfel, trebuie menționat faptul că nu doar castelul în sine este o nestemată, ci și Grădina Botanică în care este amplasat. Facilitățile de cazare din acest oraș liniștit de pe malul Marii Negre includ atât oferte all-inclusive la hoteluri clasificate cu diverse stele, dar și spații private de cazare. Orașul este o capodoperă ce trebuie descoperită pas cu pas, fiind un punct central de interes pentru orice turist  care ajunge în Bulgaria.

Lista locațiilor care merită descoperite în vacanța de vară este lungă și include Nessebar, Varna, Rusalka, Burgas, Sunny Beach, Sf. Constantin și Elena sau Riviera. Fiecare dintre aceste stațiuni și orașe îi oferă turistului posibilitatea de a descoperi o parte din frumusețile Bulgariei, în timp ce se relaxează în cele mai bune condiții!

Related Articles

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!