TopGear.ro Actualitate Află de ce să cumper baterii auto de marcă şi nu de la producători generici?

Află de ce să cumper baterii auto de marcă şi nu de la producători generici?

de TopGear

Principalul scop al unei baterii auto este să furnizeze energie pentru pornirea autovehiculului. De asemenea, bateria acţionează pe post de protector de supratensiune pentru computerul maşinii şi asigură energie pentru a utiliza pe termen scurt diferite funcţionalităţi ale maşinii, precum: faruri, sistem audio, sistem GPS ştergătoare ș.a. atunci când motorul este oprit. 

Mai simplu spus, bateria maşinii face parte din sistemul de pornire. De aceea, bateriile de calitate superioară te ajută să realizezi, pe termen lung, călătorii lungi fără probleme. Pe de altă altă parte, o baterie de maşină cu putere redusă te poate lăsa blocat/ă pe drum. Din acest motiv, este întotdeauna recomandat să cumperi baterii auto de la AutoEco alegând din oferta acestora bateria dorită de la producători renumiţi. 

Baterii originale – Mai multă putere de pornire şi capacitate de acţiune

În condiţii meteo neplăcute, cum ar fi vremea rece sau ploioasă, motorul are nevoie de mai multă energie, respectiv baterie, pentru pornire. O baterie generică nu poate rezista mult timp la consumul de energie şi se degradează rapid. Bateriile auto de marcă, de la producători precum Varta, Bosch, Rombat, Exide, 4Max, Tab, Monbat, XT, Exide, pot suporta „sarcini grele” fără probleme. Astfel de baterii asigură un grad ridicat de performanţă, inclusiv pe vreme dificilă sau terenuri speciale, dure. 

Scăderea puterii de ralanti 

Sistemele electronice conectate la surse de alimentare izolate vor utiliza o anumită cantitate de curent / energie / baterie, chiar şi atunci când sunt oprite. Ştiai că diferite echipamente consumă energie, chiar şi atunci când maşina ta este oprită? 

Cele mai citite articole

Deşi consumul de energie este foarte mic, acesta este susceptibil să producă o scurgere rapidă de curent, mai ales dacă bateria maşinii este slabă sau de o calitate inferioară. În schimb, bateriile auto de marcă au măsuri încorporate de reducere a consumului de energie la ralanti şi, prin urmare, au o durată de viaţă mai lungă decât produsele generice. 

Bateriile auto de marcă sunt mai fiabile decât cele generale

Bateriile de marcă au, de asemenea, o garanţie extinsă pentru a creşte gradul de încredere în privinţa calităţii şi performanţei lor. Aceste caracteristici sunt foarte limitate în cazul bateriilor generice. 

Mai mult, bateriile auto de marcă au puncte de service dedicate şi îţi permit să ai acces la astfel de servicii, mai ales atunci când apar anumite probleme neprevăzute. Pe de altă parte, în cazul bateriilor generice, acestea trebuie direct înlocuite, în cazul în care nu funcţionează corespunzător. 

Dacă alegi să cumperi baterii originale, te bucuri pe termen lung de numeroase avantaje 

De exemplu, vei fi asigurat/ă că reduci automat costurile de întreţinere, pe termen lung. Bateriile generice sunt predispuse să fie înlocuite mult mai des decât o baterie originală. De asemenea, este important să investeşti într-o baterie actuală, ţinând cont de funcţiile automobilului tău. Sistemele electronice ale maşinilor de ultimă generaţie sunt din ce în ce mai sofisticate. De aceea, alegerea bateriei implică un pic de cunoaştere şi informare în privinţa responsabilităţii faţă de maşina ta. 

Cele mai citite articole

Related Articles