TopGear.ro Actualitate Auto în leasing, cea mai bună variantă de achiziționare mașină?

Auto în leasing, cea mai bună variantă de achiziționare mașină?

de TopGear

Achiziționarea unui autoturism nu mai reprezintă o problemă, mai ales atunci când știi ce îți dorești. Desigur, dacă în această privință totul este în regulă, partea financiară și modul de plată pentru mașină poate să ridice oarece dileme. În momentul actual poți cumpăra un automobil cu banii jos au prin credit. Varianta creditului presupune fie împrumut auto, fie un leasing auto. Ceea ce îl poate pune în dificultate pe cumpărător, pentru că fiecare variantă implică avantaje și dezavantaje.

Leasing auto versus credit auto – care este mai benefic pentru cumpărător?

Atât timp cât dispui de un avans pentru achitarea mașinii poți merge pe oricare dintre aceste variante. Este foarte important să îți evaluezi în mod obiectiv posibilitățile de plată pentru că numai așa o să poți opta pentru cea mai avantajoasă modalitate de creditare.  Companiile de creditare îți vor prezenta diverse oferte, dar se impune o analiză riguroasă din punct de vedere al dobânzii și a prezenței altor costuri suplimentare.

De exemplu, creditul auto are o perioadă de rambursare de 5 ani (60 de luni), în timp ce leasing-ul se întinde pe 8 ani (96 de luni). Acest lucru înseamnă o dobândă mai relaxată în cazul leasing-ului auto, adică avantaje pentru beneficiar. Ambele tipuri de credite pot impune plata unor comisioane, așa cum sunt taxele de analiză a dosarului, de acordare a împrumutului ori de gestionare a acestuia. 

Nu trebuie uitat nici faptul că împrumutul de tip leasing presupune niște plăți adiționale, așa cum este polița CASCO. Între cele două forme de achiziție a unui autoturism există și alte diferențe, precum faptul că la creditul auto se transmite proprietatea din momentul semnării actelor, în timp ce la leasing, acest drept se transmite doar dacă beneficiarul optează pentru achiziționarea mașinii la finalul perioadei contractuale.

Cele mai citite articole

Unul dintre avantajele leasing-ului (spre deosebire de contractul de credit auto) este că poți renunța la mașină în cazul în care nu îți satisface pretențiile. Sau atunci când îți dorești o mașină mai puternică sau cu alte dotări. Pur și simplu returnezi mașina și optezi pentru un alt contract de leasing. Nu poți face așa în cazul împrumutului auto pentru că mașina deja intră în proprietatea ta la momentul semnării actelor de achiziție.

Poți opta pentru un avans mai scăzut, în funcție de posibilitățile tale financiare. Având în vedere că perioada de rambursare este mai îndelungată, poți beneficia de o rată lunară mai accesibilă chiar dacă nu ai plătit un avans mai mare. Desigur, un alt avantaj este dat de faptul că poți accesa un leasing auto operațional, care presupune lipsa oricărui avans. La fel de avantajos este și faptul în cazul unui leasing auto nu mai trebuie să suporți cheltuielile legate de service sau revizia mașinii.

Cine se încadrează pentru a obține un leasing auto?

În acest moment poți solicita finanțare pentru un astfel de credit atât băncilor, cât și societăților nebancare. Poți aplica pentru o mașină nouă în rate sau pentru una second hand, mai ales că oferta este foarte bogată. Contează foarte mult să deții o sursă de venituri care să fie permanentă, astfel încât să poți plăți ratele. Dacă alegi finanțare ifn, atunci o să poți obține banii foarte rapid, fără să fie nevoie de acte, doar pe baza documentului de identitate și a unui extras de cont.

Leasing-ul auto este avantajos dacă îți dorești o mașină pe care să o utilizezi în scopuri de serviciu. Este soluția optimă dacă ești o persoană care călătorește mult. Pentru că beneficiezi de foarte multe avantaje în ceea ce privește cheltuielile legate de întreținere, cu siguranță că merită să alegi acest tip de împrumut pentru a-ți cumpăra un automobil.

Cele mai citite articole

Related Articles