TopGear.ro Actualitate Plecăm în vacanță cu mașina. Folosim aplicație GPS pe telefonul mobil sau sistem de navigație dedicat?

Plecăm în vacanță cu mașina. Folosim aplicație GPS pe telefonul mobil sau sistem de navigație dedicat?

de TopGear

In acest articol vom incerca sa raspundem la dilema alegerii între aplicațiile GPS de pe telefonul mobil sau a unei navigatii auto dedicate cu android atunci cand calatorim cu mașina.

De ceva timp sistemele de navigație auto dedicata au schimbat foarte mult felul în care noi interacționăm cu mașina noastră. Acum 12-16 ani, aceste sisteme puteau fi caracterizate ca fiind lente, cu o interfata rudimentara si lipsite de hărți detaliate, fiind disponibile doar pe mașinile scumpe. În prezent lucrurile stau altfel.

Piața dispozitivelor de navigație auto s-a dezvoltat și au apărut noi producători față de cei tradiționali iar concurența a făcut ca aceste dispozitive de navigație gps să devină accesibile ca preț.

Cu toții cunoaștem care este standardul de echipare a unei mașini moderne, acesta implică și un sistem multimedia cu ecran color, de dimensiuni generoase. Chiar și la clasele compacte, e un echipament normal pe echipările superioare și medii, care poate fi upgradat în schimbul a câteva sute de euro la un  sistem GPS auto cu foarte multe opțiuni.

Sistemele de navigație auto gps de generație nouă permit încărcarea și actualizarea harților, prezintă informații de navigare detaliate și conțin un număr foarte mare de puncte de interes, chiar și pentru România. Sistemele de navigație auto dedicată au un ecran LCD de dimensiuni mari și o interfață foarte ușor de accesat, de asemenea au și o conectivitate superioară sistemelor entry-level.

În concluzie un instrument care are un rol practic important, dar și asigură o ambianță plăcută la volan a devenit sistemul de navigație al mașinii. Desigur, este prezentă și o concurență acerbă în ceea ce privește sistemele de navigație, iar aceasta vine de la telefoanele mobile, atât direct cât și indirect.

Concurența este reprezentată de utilizarea telefonului mobil, prins într-un suport, pe care pot rula diverse aplicații cum ar fi Google Maps, Apple Maps sau Waze. Aceste aplicații conțin la hărți, care sunt detaliate ca și în cazul hărțile sistemelor de navigație dedicate. Astfel apare întrebarea:

Cele mai citite articole

De ce alegem sistemele de navigație dedicate ?

• Pentru că în unele zone cu semnalul redus, sistemele de navigație GPS se vor comporta mai bine, decât un telefon smart cu GPS.

• O mare majoritate a aplicațiilor GPS a telefoanelor mobile au nevoie de conexiune la internet, acestea presupun un cost mai mare, atunci când utilizezi datele mobile mai ales în afara țării.

• Aplicațiile GPS de pe telefoane consumă foarte multă baterie, un exemplu ar fi, dacă un telefon mobil rezistă între 3 și 5 ore, atunci un sistem de navigație dedicat poate funcționa fără a exista riscul de a se închide chiar înainte de intersecție și fără a mai fi nevoie de cabluri și prize de alimentare.

• Ecranele sistemelor de navigație dedicate sunt concepute special pentru utilizare la volan, în condiții de mers cu mașina.

• Navigațiile auto Android permit instalarea acelorași aplicații ca și pe telefonul mobil si preiau funcțiile butoanelor de pe volan. De asemenea, se conectează cu camera de marsarier.

• Chiar daca nu ai o astfel de navigație pe mașină, aceasta poate fi comandată dintr-un magazin online specializat în navigații cu androidși se va potrivi perfect în bordul mașinii tale fiind conceput special pentru fiecare model auto în parte.

Cele mai citite articole

Related Articles