TopGear.ro Hybrid & Electrice Casa pe meleaguri straine

Casa pe meleaguri straine

de TopGear

Cine nu si-ar dori o casa in strainatate? Cine nu si-ar dori sa locuiasca intr-o tara frumoasa, insorita, plina de viata si oameni civilizati?

De cele mai multe ori, pentru a ne indeplini visele trebuie sa apelam la joburile din afara tarii, unde rasplata financiara va fi pe masura efortului depus si care in timp ne va ajuta sa avem casa pe care ne-am dorit-o dintotdeauna.
In strainatate, casele sunt cu mult diferite fata de ale noastre, cele din Romania. Cand spun case, includ si apartamentele sau garsonierele.

Daca ai obtinut un job in afara si esti in cautarea casei perfecte, iti sugeram sa apelezi la o agentie imobiliara, careia sa-i dai toate detaliile referitoare la cum vrei sa arate noul camin.
Pentru a inchiria o casa sau un apartament, trebuie sa stii ca pe langa prima luna de chirie va trebuie sa asiguri si un depozit sau garantia, echivalentul chiriei.

Cele mai citite articole

Contractul se semneaza de regula, pe o perioada de 6 luni sau un an de zile. In cazul in care vrei sa reziliezi contractul mai devreme, va trebui ori sa te intelegi cu proprietarul si sa-ti returneze depozitul inapoi ( desi in afara nu prea de practica acest lucru ), ori sa-ti gasesti un inlocuitor, care sa plateasca aceleasi lucruri care le-ai platit si tu la inceput, si in felul acesta sa-ti recuperezi depozitul.

Daca in Romania, unele locuinte nu sunt tocmai utilate cu tot necesarul, in strainatate nu vei intampina aceste probleme. Proprietarii sunt obligati sa-ti asigure tot necesarul de care tu ai nevoie, dinaintea semnarii contractului de inchiriere.

Daca iti doresti sa cumperi o casa in strainatate, trebuie sa ai ceva banuti deoparte, pentru ca in functie de zona si dotari, s-ar putea sa fie ceva mai scumpe decat in Romania. Repet, in functie de zona si dotari! Este posibil sa gasesti si ceva mai ieftin si pe placul tau, insa va trebui sa ai banutii gata pregatiti sau sa fi apelat din timp la un credit bancar.
Intereseaza-te din timp cum stau lucrurile cu impozitele pe care trebuie sa le platesti statului si asigura-te ca zona nu este una rau famata sau galagioasa.

Cele mai citite articole

Related Articles