TopGear.ro Actualitate Cât de mult puteți câștiga la loterii? Cele mai mari câștiguri din istorie

Cât de mult puteți câștiga la loterii? Cele mai mari câștiguri din istorie

de TopGear

Fiecare loterie pune în mișcare imaginația, și temperatura crește odată cu suma potențială din câștiguri. Nu există o lipsă de milionari în istoria jocurilor de noroc, dar nu poate fi decât un singur câștigător al premiului record pentru fiecare joc. Care sunt cele mai mari câștiguri din istorie?

Powerball domină de departe

La Powerball rezultatele arată cel mai bine. Din cele mai mari 10 câștiguri, nu mai puțin de șapte au fost exact în acest joc american. Câștigurile maxime atunci când vine vorba de rezultatele de la Powerball au fost mai mult de un miliard și jumătate de dolari – sau vor fi în cazul în care acestea au fost plătit în rate. De data aceasta, adică pe data de 13 ianuarie 2016, numerele câștigătoare Powerball au fost ghicite – de numai puțin de, sau doar – trei persoane. Câștigătorii au ales să revendice întreaga sumă deodată, ceea ce înseamnă că fiecare dintre ei a primit, fără glumă, 983,5 milioane de dolari. Următoarele câștiguri record la loteriile americane sunt de peste 480 de milioane o dată (și la Powerball, de asemenea), 475 milioane și 346 milioane pentru numerele Mega Millions.

Pe teren european

Cele mai citite articole

În comparație cu jocurile americane, cum ar fi Ohio Lottery sau Georgia Lottery, cele europene arata ca o joacă de copil nevinovat de grădiniță. Recordul este „doar” de 204 milioane de euro (care a fost câștigat în 2011). De asemenea, au existat două cazuri în care câștigătorii norocoși au primit 190 de milioane de euro (2012 și 2014). În afară de cele menționate mai sus, a mai fost o singură dată când câștigurile au depășit 100 de milioane de euro, mai exact, acestea au fost de 147 de milioane și nu a fost câștigate la Euromillions, ci în SuperEnalotto din Italia. La Loteria Britanică, recordul a fost de fapt de doar 53 de milioane de euro (deși norocosul câștigător nu a trebuit să plătească taxa de câștiguri, pentru că Marea Britanie nu are o asemenea taxă).

Ar trebui să ne inspirăm din înregistrări?

Să nu ne păcălim singuri – șansele de a intra în cel mai select club de câștiguri sunt aproape zero. Totuși, acest tip de date pune într-adevăr imaginația cu adevărat în mișcare. Și nu este chiar despre modul în care loteriile americane, cum ar fi TXLottery sau GA Lottery, ar putea face cu ușurință miliardar un om. La cele europene nu va fi atât de ușor cu sumele pe care le-am menționat la început, recordul belgian, care a fost de 13 milioane de euro, arată foarte sărac. Nu știu o singură persoană, deși, care nu ar vrea o investiție de câțiva € pentru a le da acest tip de câștig. Mulți jucători joacă loto online cu operatori dovediți și mulți dintre ei într-adevăr câștiga o sumă satisfăcătoare. De aceea merită încercat.

Ca un pic de trivia, este demn de remarcat faptul că aceste câștiguri sunt afișate în valori absolute, ceea ce înseamnă că toate acestea sunt destul de proaspete (să spunem începând cu 2008). Este foarte posibil ca una dintre cele mai vechi „înregistrări”, în ciuda valorii sale absolute mai mici, nu a venit cu o putere de cumpărare mai mare. Nimeni nu calculează asta, pentru că nu au nevoie să o facă, dar acest lucru înseamnă, de asemenea, că poziția din partea de sus a graficului nu poate fi determinată o dată pentru totdeauna – câștigurile continuă să crească sistematic și chiar fără a sparge o bancă, cineva poate deveni incredibil de bogat.

Cele mai citite articole

Related Articles