TopGear.ro Actualitate Cele mai importante criterii pentru achizitionarea unei baterii auto

Cele mai importante criterii pentru achizitionarea unei baterii auto

de TopGear

Una din cele mai dificile decizii pentru conducatorii auto este legata de achizitionarea unei baterii auto care sa fie potrivita atat exigentelor proprietarilor, cat si necesitatilor autoturismului. Pentru a nu fi pusi in neplacuta situatie de a ramane fara  baterie in trafic sau in momentul pornirii la drum cu masina in anotimpul rece, conducatorii auto trebuie sa cumpere bateria auto potrivita.

Pentru ca orice baterie are o perioada de functionare de maxim 5 ani, dupa care incep sa apara probleme serioase, inainte de expirarea acestei perioade, proprietarii autoturismelor trebuie sa isi ia masurile de precautie necesare pentru a investi intr-o baterie auto noua. Chiar daca bateria are o vechime de doar 2 sau 3 ani, este posibil sa fie nevoie ca soferii sa ia in calcul achizitionarea unui inlocuitor nou, petru orice eventualitate.

Compatibilitatea noii baterii auto cu autoturismul – cel mai important criteriu de achizitie

Compatibilitatea noii baterii auto cu autoturismul pentru care se face aceasta achizitie este foarte importanta. In conditiile unei clime deloc prietenoase in perioada rece, in conditiile unor ierni foarte geroase si a unor veri caniculare care pot cauza deteriorarea prematura a bateriei auto, este foarte important ca utilizatorii sa aleaga o baterie rezistenta, cu un consum de apa si electroliti redus, in care autodescarcarea este la cel mai scazut nivel.

In ceea ce priveste compatibilitatea cu autoturismul, este necesar ca potentialii cumparatori sa respecte instructiunile din cartea tehnica a masinii si sa evite orice mica abatere si orice improvizatie. Dimensiunile mai mari sau capacitatea mai redusa decat cele mentionate in manualul tehnic inseamna imposibilitatea instalarii bateriei pe autoturism.

Cele mai citite articole

Baterie auto cu acid vs. alkalina

O alta provocare pe care trebuie sa o infrunte conducatorii auto in vederea alegerii celei mai bune baterii auto este tipul de baterie pe care il vor folosi. Pe piata exista deopotriva baterii auto pe baza de acid, cat si alkaline. Bateriile alkaline se gasesc mai greu si nu reprezinta cea mai populara varianta, necesitand intretinere mai atenta.

Bateriile auto cu acid si placi de plumb reprezinta cea mai buna varianta pentru conducatorii auto, la care acestia vor apela cu succes. Ceea ce inseamna ca cea mai buna baterie auto este cea care nu necesita intretinere. Modelul cu electrolit lichid necesita mentenanta, conducatorii auto vor fi nevoiti sa adauge singuri lichid la un anumit interval de timp, solutia trebuie preparata si apoi turnata in acumulator, ceea ce nu este tocmai placut pentru cumparatori. Varianta fara mentenanta, bateria auto cu electrolit gelificat este mult mai rentabila si mult mai convenabila.

Tine cont de capacitatea bateriei auto si de pornirea in conditii de temperaturi foarte scazute

Bateria auto se achizitioneaza si in functie de alternatorul masinii si de informatiile prezentate in cartea tehnica. Capacitatea bateriei se calculeaza in amperi pe ora (Ah). Pornirea in conditii de temperaturi scazute trebuie sa fie foarte buna, astfel incat aceasta importanta componenta trebuie sa poata ofer curent in conditii de temperaturi foarte scazute si sa mentina curentul pentru cel putin 10 secunde, cu o tensiune de minim 7.5V intre borne.

Cele mai citite articole

Related Articles