TopGear.ro Actualitate Pleci cu mașina ta în concediu sau închiriezi una?

Pleci cu mașina ta în concediu sau închiriezi una?

de TopGear

Încă de când suntem mici, ne dăm seama că vacanțele sunt printre cele mai frumoase perioade din an. Odată cu trecerea timpului, trăim intensificat același sentiment, în special atunci când vine vorba de concediu, nemaicontând numărul de zile libere sau de destinația aleasă. 

Atunci când se apropie vacanța, ne bucurăm de libertatea resimțită odată cu venirea ei. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât apreciem mai mult zilele libere legale și apropierea concediului de odihnă. 

Pentru că zilele trec cu o viteză amețitoare și nu reușim întotdeauna să ducem la bun sfârșit tot ce aveam pe listă, ne simțim, de multe ori, copleșiți. Acumularea task-urilor de la o zi la alta aduce cu sine o oboseală accentuată și, oricât de bine ne-am odihni noaptea, câteva zile libere sunt tot ce ne dorim. 

Chiar dacă mai avem de așteptat până la concediul de odihnă, putem profita de weekend-uri sau de zilele libere legale, pentru a ne bucura de o minivacanță. Pentru că suntem norocoși să avem o țară bogată, cu multe locuri desprinse parcă din povești, nu este musai să ne urcăm în avion, pentru a ajunge într-o zonă frumoasă. Dacă mașina ta personală nu este pregătită de un drum lung, pentru câteva zile de plimbare prin România sau prin țările din apropiere, poți apela cu încredere la o mașină închiriată.

Iată de ce este o idee bună să îți închiriezi o mașină pentru următoarea vacanță: 

În vacanță vei avea nevoie de mai mult spațiu

Cele mai citite articole

Aglomerația din marile orașe ne dă tuturor bătăi de cap zilnic și, dacă nu avem posibilitatea de a merge cu metroul la muncă, realizăm că petrecem mai mult timp în trafic decât ne-am dori. O mașină de oraș din clasa mini este o soluție pentru drumurile zilnice multiple și ne ajută să găsim loc de parcare mai ușor, îndeosebi în zonele care nu sunt special amenajate. Însă, atunci când vrem să călătorim câteva sute de kilometri, un astfel de autoturism nu va fi tocmai confortabil. Pentru că ofertele sunt atractive, poți găsi un preț bun pentru inchiriere a unui Mercedes, pentru o experiență de neuitat.

Nu ai apucat să-i faci revizia 

Deși mașina este o necesitate în zilele noastre, nu reușim întotdeauna să îi facem reviziile la timp și nici să o ducem în service, imediat cum auzim un zgomot suspect. Câteva zile libere trec repede și, ultimul lucru pe care ți l-ai dori este să ți se defecteze mașina pe drum. Dacă nu ai reușit încă să o duci în service pentru a-i face verificările necesare, o poți face acum și să închiriezi o mașină pentru această vacanță. La întoarcere, autoturismul tău va fi gata, iar vacanța ta va fi fără neplăceri. 

Poți alege modelul mașinii în funcție de destinația de vacanță

Este foarte posibil ca mașina ta personală să fie un model nou, cu dotări opționale multiple și număr mic de kilometri la bord, dar asta nu înseamnă că îți va aduce un plus în această vacanță. Dacă alegi să mergi câteva zile la munte, sunt mari șanse să te bucuri mai mult de experiență, dintr-o mașină de teren. Cu siguranță nu ți se va strânge sufletul de câte ori vei merge pe un teren accidentat, ci te vei bucura de suspensiile confortabile. Dacă destinația ta este litoralul, atunci te poți bucura de razele soarelui și de aerul sărat al mării și de la volanul unei mașini decapotabile. 

Indiferent de destinația aleasă, alegând mașina potrivită, vei descoperi că și drumul până la cazare poate fi o experiență deosebită. 

Pentru cei care sunt la prima lor experiență cu închirierile auto, este foarte important ca termenele și condițiile să fie explicite și pe deplin înțelese. Există câteva reguli clare ce nu trebuie încălcate și pe care ți le poate explica un bun consultant, pentru a nu avea neplăceri ulterioare. 

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Related Articles