TopGear.ro Actualitate Anvelope noi sau anvelope second hand? Cum alegi cea mai bună alternativă pentru autoturismul tău

Anvelope noi sau anvelope second hand? Cum alegi cea mai bună alternativă pentru autoturismul tău

de TopGear

Atunci când vine vorba de alegerea unui set de anvelope auto pentru automobilul personal, cei mai mulți dintre noi ajung, invariabil, la întrebarea: anvelope noi sau anvelope second hand?

Dilema devine și mai arzătoare dacă iei în considerare faptul că anvelopele noi, produse de companii no-name, ajung să coste, de cele mai multe ori, cât anvelopele second de la producători premium precum Michelin, Dunlop, Pirelii, Bridgestone sau Continental.

În contextul de mai sus, e important, așadar, să faci cea mai bună alegere din punct de vedere al raportului calitate-preț.

Tocmai de aceea, în cele ce urmează îți prezentăm avantajele anvelopelor auto noi și second hand, pentru ca tu să le poți pune în balanță și, ulterior, să iei cea mai bună decizie pentru automobilul tău.

Anvelope noi vs anvelope second hand: avantaje și dezavantaje

 

În cazul anvelopelor noi, avantajul principal este, evident, faptul că nu au mai fost folosite, prin urmare caracteristicile și specificațiile tehnice oferă garanția siguranței, a calității și a performanței.

Cu toate acestea, pe măsură ce duci analiza mai departe, îți vei da seama că situația expusă mai sus e valabilă doar în cazul producătorilor renumiți, care au o tradiție îndelungată în producerea de anvelope de calitate.

În cazul producătorilor mai puțin cunoscuți, lucrurile se pot complica pentru că materialele folosite de aceștia pot să fie de calitate îndoielnică.

Calitatea îndoielnică poate duce, printre altele, și la o aderență mai scăzută, mai ales pe carosabil umed, ceea ce înseamnă că frânarea nu va putea fi efectuată corespunzător.

În acest caz, soluția ar fi să alegi fie anvelope noi, premium (care pot avea prețuri mai piperate pentru că sunt produse de companii care au dovedit de-a lungul timpului că folosesc doar materiale de calitate pentru fabricarea produselor pe care le comercializează), fie anvelope second hand (produse de aceleași companii, însă disponibile la prețuri accesibile).

De asemenea, un alt avantaj al anvelopelor noi este și garanția. La rândul lor, însă, comercianții de anvelope second hand premium oferă, de asemenea, garanții extinse pentru produsele pe care le au în portofoliu.

Cele mai citite articole

Ca fapt divers, majoritatea anvelopelor second hand premium sunt, de regulă, întreținute bine sau foarte bine, iar uzura este una decentă, prin urmare performanța generală și aderența pot fi foarte bune.

Cu toate acestea, cei mai mulți șoferi pornesc de la prejudecata că anvelopele noi sunt mult mai performante la frânare și că au o aderență mai bună, însă, atunci când compari pneuri produse de companii no-name cu pneuri de firmă second hand, care au fost întreținute corespunzător, performanțele mai bune înclină, în mod evident, în favoarea anvelopelor second-hand.

În plus, de cele mai multe ori companiile care nu au tradiție în domeniu fie copiază un profil de la un producător foarte cunoscut (de câte ori nu ai întâlnit anvelope care par produse de Dunlop sau Michelin, însă nu au nicio legătură cu acești producători?), fie folosesc un profil propriu.

Ce înseamna asta pentru automobilul tău? Înseamnă că profilul nu va oferi o suprafață de rulare optimă și, prin urmare, și posibilele riscuri la care poate fi expus automobilul cresc.

Și, dacă tot vorbim despre anvelope second hand, trebuie să iei în considerare și avantajele suplimentare cu care vin la pachet acestea.

De exempu, majoritatea magazinelor online au constant oferte promoționale, ceea ce înseamnă că vor exista anumite perioade în care poți achiziționa anvelopele dorite la prețuri și mai mici.

În plus, magazine online precum Kparts.ro oferă și alte facilități, precum plata produselor în rate, fără dobândă. În acest fel poți achiziționa anvelopele de care ai nevoie chiar și atunci când bugetul disponibil este unul limitat.

De asemenea, magazinele care comercializează anvelope second hand oferă și consultanță gratuită, aspect care se poate dovedi foarte util atunci când vrei să economisești timp prețios.

În concluzie, ideal ar fi să cumperi fie anvelope noi de la producători premium, fie anvelope second hand de firmă. Soluțiile intermediare nu reprezintă o bună investiție pentru că înseamnă un compromis în defavoarea calității și, pe termen lung, neajunsurile derivate din acest compromis nu vor întârzia să apară.

Recomandarea noastră este Kparts.ro, un magazin online care și-a câștigat renumele pe piața de profil atât datorită calității produselor și serviciilor oferite, cât și datorită seriozității și profesionalismului echipei din spatele brandului.

Cele mai citite articole

Related Articles