TopGear.ro Actualitate Ce fac autoritățile în țara în care pădurile se plimbă cu camionul?

Ce fac autoritățile în țara în care pădurile se plimbă cu camionul?

de TopGear

Ce fac autoritățile în țara în care pădurile se plimbă cu camionul?

Pădurile se plimbă cu camionul în România. Autoritățile au efectuat 700 de controale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și pentru asigurarea legalității circulației în această săptămână. Ce au descoperit?

GALERIE FOTO

Acestea controale s-au desfășurate de către Poliția Română în perioada 3-9 aprilie. Mai mulți șoferi au alertat autoritățile după ce au observat în trafic mai multe transporturi de lemne.

În ultimele 6 zile, au fost identiticate mai multe transporturi ilegale. Aproape 2.000 de metri cubi de lemn fără documente legale au fost confiscați. Autoritățile au întocmit 100 de dosare penale pe numele celor care au încălcat legea și peste 150 de persoane sunt cercetate pentru nerespectarea regimului silvic. S-au aplicat 207 sancțiuni, a căror valoare totală depășește suma de 420.000 de lei.

Mail-uri false trimise în numele Poliției Române

Cele mai citite articole

Cele mai importante nereguli au fost sesizate în județee Vâlcea, Caraș-Severin și Alba. 12 sancțiuni contravenționale s-au aplicat în Vâlcea, în timp ce alte zece s-au aplicat în Alba. De asemenea, s-a dispus și confiscarea materialului lemnos de diverse specii și sortimente.

Cum semnalezi un transport suspect de lemne?

Cei care observă transporturi suspecte de lemne, pot verifica transportul folosind aplicația Inspectorul Padurii. Dacă răspunsul dat de aplicație este “Niciun aviz găsit în perioada selectată”, sunt șanse ca materialul lemnos să fie transportat ilegal.

Autoritățile îi încurajează pe cei care observă în trafic vehicule suspecte care transportă lemne să apeleze numărul de urgență pentru a reclama respectivul transport și pentru a solicita intervenția instituțiilor de control.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles