TopGear.ro Actualitate Cele mai importante motive pentru a oferi copilului tau jucarii educative

Cele mai importante motive pentru a oferi copilului tau jucarii educative

de TopGear

Cele mai importante motive pentru a oferi copilului tau jucarii educative

In momentul in care vrei sa cumperi cele mai bune jucarii pentru copilul tau, vei descoperi ca ai la dispozitie o gama atat de variata incat nu vei sti ce sa alegi si de unde sa cumperi. Te intelegem si de aceea iti recomandam sa te uiti in primul rand la jucarii educative. Cu ajutorul acestor jucarii educative, copilul tau va obtine mai multe avantaje si beneficii:

Jucariile educative il ajuta pe cel mic sa invete mai repede

In primul rand, aceste jucarii, cumparate conform varstei copilului, sunt cele care il vor ajuta pe cel mic sa invete cat mai repede anumite notiuni. Daca vrei sa il inveti, spre exemplu, culorile, va trebui doar sa ii iei niste jucarii de sortat culori si va invata. Poti cumpara si jucarii educative interactive, care sa scoata sunete sau sa se aprinda si copilul tau va fi si mai incantat sa se joace. Ulterior, in functie de varsta copilului si de perioada sa de dezvoltare, poti cumpara si alte jucarii ceva mai avansate pentru micutul tau.

Jucariile educative pot favoriza jocul de roluri

In functie de tipul de jucarii interactive pe care le comanzi, vei putea favoriza si jocul de roluri. Jucariile educative sunt variate si atunci cand alegi spre exemplu un set de cuburi, tu si copilul tau va puteti transforma in doi cavaleri care sa apere castelul pe care tocmai l-a construit din aceste cuburi. Lista este cu siguranta mai variata de atat si ai nevoie doar de atentie atunci cand cumperi jucariile, astfel incat sa fie cat mai ofertante pentru copilul tau.

Jucariile educative dezvolta motricitatea fina a copilului

Cele mai citite articole

Cu cele mai bune jucarii educative poti dezvolta motricitatea fina a copilului tau. Cumpara jucariile potrivite pentru cel mic si acesta va invata mai usor sa isi foloseasca degetele in miscari tot mai precise. Daca la inceput copilului ii este greu sa introduca formele prin anumite orificii, vei descoperi ca in timp, aceasta activitate devine tot mai usor de facut, pana cand cel mic va nimeri din prima fara sa fie necesar sa repede miscarile.

Jucarii educative pentru copii mai mari

Jucariile educative pentru copii mai mari sunt cele care ii invata pe acestia activitati sau notiuni avansate. In aceasta categorie pot intra si jucariile STEM, care sunt o categorie speciala de jucarii. Acestea introduc copilul in notiuni de arhitectura, inginerie, geologie si chimie sau fizica, dar si robotica si programare si ar trebui alese in functie de preferintele copilului tau. Daca nu vrei sa cumperi jucarii STEM, cea mai buna solutie pentru tine ar fi sa achizitionezi jucarii care sa ii invete pe copii ceea ce studiaza la scoala, asa cum sunt jucariile pentru operatii matematice, jucariile care ii invata pe cei mici alfabetul sau care ii invata sa citeasca ceasul.

Acestea sunt unele dintre principalele avantaje ale jucariilor educative si specialistii in cresterea copilului atrag atentia parintilor cu privire la faptul ca fiecare copil ar trebui sa aiba jucarii educative potrivite varstei sale.

Cele mai citite articole

Related Articles