TopGear.ro Actualitate Cinci pași pentru a găsi mașina perfectă pentru tine 

Cinci pași pentru a găsi mașina perfectă pentru tine 

de TopGear

Alegerea mașini este o decizie importantă, fiind vorba de o achiziție considerabilă, o adevărată investiție, iar cu atâtea modele, specificații și extra opțiuni, nu este deloc neobișnuit să ne simțim copleșiți atunci când trebuie să luăm o decizie. Astfel mulți oameni ajung să achiziționeze aceeași marcă de mașină, din alt motiv decât loialitate față de brand sau să ceară recomandări de la prieteni sau familie.

Cele mai citite articole

În astfel de situații, o abordare mai practică este preferabilă. Recomandarea noastră este următoarea: 

  • Aflați de ce aveți nevoie cu adevărat: pentru ce folosiți mașina cel mai des? Faceți naveta sau folosiți mașina pentru a merge la lucru, pentru a duce copii la școală, pentru cumpărături sau concedii? Alegeți mașina în funcție de asta. Dacă folosiți mașina pentru a vă deplasa prin oraș, o mașină electrică ar putea fi o alegere bună, dacă aveți o familie numeroasă, alegeți o mașină care poate transporta mai mulți pasageri într-un mod confortabil. Acordați prioritate utilizării principale a mașinii. 
  • Stabiliți bugetul: cumpărarea unei mașini, în special unei mașini noi, nu va fi o “distracție” ieftină, s-ar putea să aveți nevoie și de un credit auto pentru a o finanța. Valoarea creditului este influențată de venitul lunar, ceea ce va influența și opțiunile disponibile.  Stabiliți bugetul în așa fel încât ratele pentru creditul auto să nu depășească 20% din venit, iar în cazul în care aveți și alte credite (credit imobiliar/ipotecar, credit de nevoi personale sau altele) valoarea creditelor în lei nu poate să depășească 40% din venitul net, acesta fiind gradul maxim de îndatorare stabilit de BNR. Pentru creditele în valută gradul maxim de îndatorare este de 20% din venitul net. 
  • Comparați mai multe modele folosind o platformă de comparare: platformele de comparare sunt un instrument extrem de folositor și vă pot ajuta să economisiți timp și deseori și bani. Astfel de platforme există pentru diferite produse și servicii, precum compararea produselor electronice, electrocasnice, cosmeticelor, mașinilor și inclusiv a produselor financiare. O astfel de platformă este Moneezy, unde puteți compara gratuit diferite credite nebancare. Cu ajutorul unei platforme de comparare de mașini, în doar câteva minute obțineți o imagine de ansamblu asupra prețurilor și altor specificații precum consum, performanță, emisii, motor, garanții și altele. 
  • Testați cel puțin trei mașini: cel mai bine ar fi să rezervați o zi pentru aceste test drive-uri, sunați din timp la reprezentanțele auto pentru a face programările. După fiecare test drive notați-vă argumentele pro și contra sau cel puțin câteva impresii despre mașina testată. 
  • Examinați din nou ofertele și luați o decizie: după test drive, mergeți acasă, discutați cu partenerul/partenera dvs., cu familia sau prietenii, verificați dotărle și specificațiile mașinii, asigurați-vă că toate bazele practice sunt acoperite, iar dacă alegerea este evidentă, puteți trece la următorul pas – contactarea reprezentanței auto. 

Cele mai citite articole

Related Articles