TopGear.ro Actualitate Constatari daune auto la Omniasig: Procedură și informații utile

Constatari daune auto la Omniasig: Procedură și informații utile

de TopGear

Constatari daune auto la Omniasig: Procedură și informații utile

Omniasig este una dintre companiile de asigurări cunoscute în România, ce oferă servicii de asigurare RCA și CASCO. 

Procesul de constatare a daunelor auto este important în cazul unui accident și poate varia de la o companie de asigurări la alta. Acest articol îți va oferi informații despre procedura de constatare a daunelor auto la Omniasig, de la cerere despagubire Omniasig, și până la evaluarea daunei și acordarea despăgubirii.

Anunțarea daunei și completarea formularului de constatare amiabilă 

Primul pas în cazul unui accident auto în care este implicat un asigurat este să anunțe compania de asigurări în cel mai scurt timp posibil. Poți face acest lucru telefonic, prin e-mail sau prin intermediul platformei online. Dacă părțile implicate în accident decid să soluționeze amiabil situația, este necesar să completeze împreună un formular de constatare amiabilă. Acest formular cuprinde informații despre circumstanțele accidentului, vehiculele implicate și daunele produse.

Documentele necesare pentru constatarea daunei

Pentru a deschide un dosar de daună la Omniasig, este necesar să prezinți următoarele documente:

  • Formularul de constatare amiabilă sau procesul verbal încheiat de poliție, în cazul în care s-a apelat la intervenția autorităților;
  • Cartea de identitate a vehiculului și certificatul de înmatriculare;
  • Permisul de conducere al conducătorului auto implicat în accident;
  • Polița de asigurare RCA și/sau CASCO.

Cele mai citite articole

Evaluarea daunei de către expert

După deschiderea dosarului de daună și înaintarea documentelor necesare, compania de asigurare va desemna un expert în daune auto care va evalua daunele produse și va stabili suma de despăgubire. Expertul poate solicita și alte informații sau documente, cum ar fi fotografii ale vehiculelor și locului în care s-a produs accidentul.

Stabilirea și acordarea despăgubirii

Pe baza raportului de expertiză și a informațiilor furnizate, Omniasig va stabili suma de despăgubire pe care o va acorda părții prejudiciate. După stabilirea sumei, compania de asigurări va acorda despăgubirea în conformitate cu termenii și condițiile poliței de asigurare RCA sau CASCO.

Sfaturi utile în cazul unui accident auto și constatării daunelor

Pentru a te asigura că procesul de constatare a daunelor auto la Omniasig, și nu numai, decurge fără probleme, trebuie să ai în vedere următoarele sfaturi:

  • Păstrează-ți calmul în cazul unui accident auto și comunică în mod politicos și eficient cu ceilalți participanți la trafic și autoritățile. 
  • Asigură-te că aduni toate informațiile și documentele necesare pentru deschiderea dosarului de daună și evaluarea daunei. 
  • Fotografiază locul accidentului și vehiculele implicate pentru a avea dovezi vizuale care să susțină evaluarea daunei. 
  • Fii transparent în comunicarea cu expertul în daune și reprezentanții companiei de asigurări pentru a facilita constatarea corectă a daunei și stabilirea despăgubirii adecvate.

Cele mai citite articole

Related Articles