TopGear.ro Recomandari Cum alegi o mașină potrivită traiului într-un oraș aglomerat?

Cum alegi o mașină potrivită traiului într-un oraș aglomerat?

de TopGear

Urmează să îți cumperi o mașină de oraș și nu ești sigur ce să alegi? Ai ajuns unde trebuie! Descoperă în acest articol care sunt criteriile de care să ții cont pentru a lua cea mai bună decizie.

Eficiență

Dacă locuiești într-un oraș aglomerat, știi deja cât timp pierzi în trafic. Drept urmare, trebuie să te orientezi către un automobil eficient din punct de vedere al combustibilului. Mai mult, îți recomandăm să achiziționezi una electrică sau cel puțin hibrid, pentru a minimiza impactul asupra calității aerului din oraș.

Autoturismele Ford sunt cunoscute pentru eficiența lor, iar modelul EcoSport este proiectat pentru jungla urbană. Bucură-te de performanță și eficiență indiferent de modelul preferat de la Ford.

Dimensiune

SUV-urile sunt ideale pentru cei care locuiesc într-o zonă rurală. Ele fac față tuturor tipurilor de teren, pot transporta multe cumpărături și se descurcă minunat la fenomene meteo neprietenoase. Pentru oraș, însă, nu ai nevoie de toate acestea. Dacă urmează să îți cumperi o mașină de oraș, e recomandat să fie mai mică, pentru a o manevra mai ușor. Chiar dacă nu sunt perfecte, șoselele de oraș nu se compară cu drumurile de țară, motiv pentru care nu au nevoie de suspensii superioare și capacitatea de off-road. Concentrează-te pe cât de ușor vei face viraje strânse și cum vei reuși să parchezi într-o parcare plină.

Siguranță

E adevărat, în caz de accident riscurile sunt mai mici dacă ai o mașină mai mare și mai grea. Totuși, progresele tehnologice asigură siguranță și în cazul vehiculelor mai mici. De fapt, cu cât este mai nou modelul, cu atât este mai sigur.

Sistem de frânare

Cele mai citite articole

Intrarea rapidă în acțiune a dispozitivului de frânare este absolut necesară pentru o mașină de oraș. Asigură-te că viitoarea ta mașină va răspunde imediat pentru a evita accidentele. Oricât de multă grijă ai, cel mai probabil vei întâlni cel puțin o dată pietoni care nu traversează regulamentar. Mai mult, trotinetele electrice devin tot mai populare și prezintă un risc în plus.

Când testezi o mașină, e important să o conduci la viteza normală a orașului și să apeși brusc frâna. Dacă se oprește imediat, sistemul de frânare este excelent. Orice întârziere, în schimb, se poate dovedi fatală pentru pietoni sau alți participanți la trafic.

Scaune

În general, când vorbim de scaune auto confortabile ne gândim la drumuri lung și excursii. Totuși, e important să iei acest factor în considerare și în ceea ce privește mașinile de oraș.

În primul rând, mașinile de oraș sunt folosite de obicei de cel puțin 5 ori pe săptămână. Astfel, chiar dacă drumul spre și de la birou este scurt, vei petrece destule ore așezat. În al doilea rând, dacă locuiești într-un oraș mare știi cât de des poți rămâne blocat în trafic. Un scaun inconfortabil va duce inevitabil la dureri de spate pe care cu siguranță nu ți le dorești.

Cele mai importante 5 criterii de alegere a unei mașini de oraș sunt eficiența, dimensiunea, siguranța, sistemul de frânare rapid și scaunele confortabile. Ține cont de aceste aspecte înainte de a achiziționa un nou automobil.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil