TopGear.ro National Despre ciupiturile de tantari

Despre ciupiturile de tantari

de TopGear

Despre ciupiturile de tantari

Vara, riscul de a fi ciupit sau muscat de o insecta si de a te pomeni cu o infectie sau cu o inflamatie este cu mult mai mare decat in restul anului.

Este foarte important sa avem grija de noi si sa ne prezentam la medic de indata ce observam ca ne-au aparut pe corp diverse inflamatii sau daca ne simtim rau.

Pe cat de banale si inofensive pot parea aceste ciupituri, pe atat de rau se pot complica si agrava daca nu le tratam corespunzator, la timp.

Cat de enervant si neplacut este sa te bazaie un tantar in mijlocul noptii, exact cand somnul este cel mai dulce.. Ideal ar fi, seara, inainte de culcare, sa aprinzi o pastila pentru tantari sau sa te dai cu o crema speciala, care tine tantarii si insectele departe de tine si pielea ta.

Daca nu ai facut asta si te-ai ales cu ciupituri si semne, iti recomandam sa urmaresti evolutia lor si sa te ocupi de ingrijirea lor.

Cele mai citite articole

Aceste ciupituri pot capata uneori aspectul unor inflamatii sau a unor eczeme. Cand se intampla acest lucru, ar fi bine sa va adresati unui medic dermatolog, care sa examineze ciupitura si sa va prescrie un tratament. Daca odata cu ciupitura au aparut si mici ganglioni la nivelul mandibulei, cel mai probabil inflamatia va trebui tratata cu antibiotice si creme cu efect anti-inflamator.

Nu incerca sa te scobesti sau sa storci ciupitura, chiar daca are aspect de cos, pentru ca odata ce devine o rana deschisa, ea se va infecta mult mai usor si vei scapa foarte greu de ea.

Este foarte important sa stii ce te-a ciupit..daca a fost un tantar sau un paianjen mai veninos.. Cum poti face asta? In primul rand trebuie sa faci curatenie in casa si sa inlaturi toate urmele de praf care pot atrage paianjenii si alte insecte. Uita-te sub pat sau dupa biblioteca, in locurile mai intunecate ale casei, unde se ascund de regula, in timpul zilei aceste mici “vietati”.

Poti folosi un spray pentru insecte pentru aceste zone si de asemenea, nu uita sa folosesti si o lotiune, care sa o aplici direct pe pielea ta, mai ales seara, inainte de a merge la culcare.

Pentru a scapa de grijile unui ten deshidratat, foloseste cele mai bune produse din gama Nivea si nu vei avea de suferit in vara aceasta.

Cele mai citite articole

Related Articles