TopGear.ro Actualitate Puncte de trecere a frontierei care au fost închise. Pe unde se mai intră în România

Puncte de trecere a frontierei care au fost închise. Pe unde se mai intră în România

de TopGear

Mai multe puncte de trecere a frontierei au fost închise în ultima perioadă, iar altele ar putea fi închise în curând. Circulația rutieră și feroviară transfrontalieră se mai poate desfășura doar prin câteva puncte de control, strict supravegheate.

Măsura a fost luată pentru a limita răspândirea coronavirusului. Măsuri suplimentare ar putea fi anunțate în orele următoare, având în vedere că de luni România intră sub efectele stării de urgență.

În Bihor, singurul punct de trecere a frontierei cu Ungaria care mai este deschis în acest moment este Borș. În Arad, un alt punct închis este Turnu.

La granița cu Ucraina, a fost închis punctul di Sighet, însă rămân deschise Halmeu și Siret. La granița cu Moldova au fost închise punctele Rădăuți Prut și Oancea Anterior.

La frontiera cu Bulgaria mai sunt deschise punctele Vama Veche, Ostrov, Giurgiu și Calafat, în timp la granița cu Serbia mai sunt funcționale punctele Porţile de Fier 1, Moraviţa şi Jimbolia, restul fiind închise unilateral de statul vecin.

Cele mai citite articole

De asemenea, mai multe trenuri care fac legătura cu Ungaria și Austria sunt anulate pentru o perioadă de 30 de zile. Astfel vor fi anulate legăturile dintre Oradea-Debrecen, Satu Mare – Debrecen și Satu Mare – Viena dar și cursele de retur.

Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile menționate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie. Decizia CFR a fost luată în contextul închiderii punctului de trecere a frontierei Valea lui Mihai, din județul Bihor.

Starea de urgență instituită începând de luni ar putea aduce noi restricții, având în vedere că una dintre măsurile excepționale care pot fi instituite este limitarea circulaţiei vehiculelor sau a persoanelor în anumite zone ori între anumite ore.

Citește și…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil