TopGear.ro National Lucreaza la capacitate maxima pentru a dobandi imposibilul

Lucreaza la capacitate maxima pentru a dobandi imposibilul

de TopGear

Folosita in cantitati mici si intr-un mod corespunzator, poate duce la obtinerea unor lucruri marete. Multi oameni nu au curajul sa preia initiativa; pierd mult timp analizand mai mult decat este nevoie ce anume ar trebui sa faca. In felul acesta, consuma mult timp si energie, pe care le-ar putea folosi actionand.

   Exploatandu-ti la maxim calitatile iti vei dezvolta personalitatea si vei distruge limitele pe care ti le-ai impus de unul singur. Daca esti pregatit pentru asta, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa asezi pe hartie ideile si lucrurile pe care vrei sa le faci. Astfel iti vor fi mult mai clare si iti vei putea stabili prioritatile. In acest moment, in loc sa te concentrezi doar asupra catorva lucruri, Femei-Moderne.ro iti  propune sa privesti in ansamblu incercand sa le dezvolti pe toate. Bine, doar pe acelea care ti se potrivesc.

   Care sunt lucrurile care ti se potrivesc? Sunt acelea care prezinta importanta pentru tine, care pornesc din inima ta, nu ce isi doresc altii. Identifica ideile ce nu iti apartin si incearca sa le elimini.

   Ia in considerare ideile ce se incadreaza perfect in viziunea ta, din punct de vedere personal sau profesional. Ce nu se incadreaza, probabil nici nu te va ajuta sa obtii rezultatele dorite.

   Mai departe, trebuie sa-ti recunosti adevaratele valori si sa tai de pe lista orice nu coincide cu acestea.

Cele mai citite articole

   Acum urmeaza partea cea mai interesanta si care probabil va constitui cea mai mare provocare. Ai o lista cu idei pentru afacerea ta, asa ca tot ce mai trebuie sa faci este sa preiei initiativa, sa actionezi.

   Incepe prin a te intreba, “Ce trebuie sa fac pentru a pune in aplicare aceste idei?”. Asculta cu grija raspunsurile la aceasta intrebare. Pe unele din ele s-ar putea sa nu vrei sa le asculti si chiar sa opui rezistenta. Este ceva normal si iti permite sa le identifici pe cele asupra carora trebuie sa reflectezi. S-ar putea sa fii mult prea implicat in aceasta activitate. S-ar putea sa ai nevoie de un indrumator, care, din exterior poate avea o perspectiva mai ampla asupra modului in care trebuie sa actionezi. Poate constitui un salt urias inainte.

   Daca esti un antreprenor sau un creator, cea mai mare impotrivire consta in a nu-i lasa pe altii sa faca lucrurile pe care le poti face chiar tu. Insa, acesta este aspectul caruia trebuie sa-i acorzi cea mai mare atentie. Probabil crezi ca esti singurul care se descurca si nimeni altcineva. Acest lucru te poate tine in loc. Trebuie sa-ti schimbi acesta parere si sa permiti altora sa faca lucrurile respective.

   Deasemenea, in calitate de antreprenor sau creator, in atributiile tale intra si alcatuirea unui plan, explicarea si organizarea unor activitati. Adica toate acele lucruri care ti se par plictisitoare si inutile, dar care pot fi esentiale pentru succesul tau. Aceasta parte poate fi o provocare care te va ajuta sa avansezi. Toate acestea fiind stabilite, o mare parte din activitate poate fi efectuata de altcineva, in modul in care iti doresti tu, ceea ce iti va asigura si o mai mare libertate.

   Ca angajat, cand stii cu exactitate ce vrei sa faci in afara programului de lucru, pe plan profesional sau personal, efortul pe care trebuie sa-l faci este sa termini ce ti-ai propus, fara sa depasesti  intervalul de timp stabilit. Impulsioneaza-te intrebandu-te,  “Ce anume trebuie sa fac pentru a termina tot ce am de facut, in timpul programului?”. Poate ca progresul tau necesita mai multa concentrare, productivitate, capacitatea de a delega sau gasirea unor modalitati de a fi cat mai eficace.

   Modul de a da frau liber ideilor tale este de a te concentra asupra acelora ce se potrivesc cu puterile, talentele si abilitatile tale. Este momentul sa lucrezi la capacitate maxima. Pune-ti intrebarea,  “Ce trebuie sa fac acum?”  Nu este important cat lucrezi ci sa lucrezi cat mai eficient.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil