TopGear.ro Actualitate Proiect de afaceri pentru cei ce nu agreeaza planurile

Proiect de afaceri pentru cei ce nu agreeaza planurile

de TopGear

Proiect de afaceri pentru cei ce nu agreeaza planurile

Daca esti un membru al acestui grup, mai mult ca sigur esti un antreprenor sau un creator. Chiar gandul de a planui ti se pare plictisitor, inutil si crezi ca implica prea multe detalii. Ai prefera ca in timpul acesta sa faci alte lucruri. Modul tau de a actiona este probabil mai spontan, incitant si continuu asa ca nu vrei sa fii tinut in loc de acest lucru. Totusi fara planuri  poti fi dezorientat, neobtinand rezultatele dorite si implicit sa fii martor la esecul afaceriitale.

Prin urmare, care este motivul tau  pentru lipsa unui plan de afaceri?

In afara de motivele obisnuite ca lipsa timpului necesar pentru stabilirea lui, poate crezi ca nu se potriveste cu spiritual tau antreprenorial sau creativ. Asta este felul tau de a fi si nu vrei sa te schimbi. Poate aparea un sentiment de teama; teama de schimbare sau de esec. Atat timp cat totul exista in mintea ta, pare mai putin real si infricosator. Insa, asezarea lor pe hartie reprezinta un pas inainte spre realizarea lor, iar daca asta iti doresti cu adevarat nu trebuie sa eziti.

Stabilirea unui plan transforma afacerea dintr-o simpla pasiune intr-o activitate organizata. Desi multi oameni ar spune ca isi trateaza activitatea ca pe o afacere, in realitate cei mai multi o considera ca fiind o pasiune. Si se mai intreaba de ce nu au succes si nu obtin rezultate.

Cred ca una din problemele antreprenorilor sau creatorilor este impresia ca planurile necesita ore intregi pierdute in fata unor pagini. Este de ajuns pentru a-i descuraja. Totusi nu trebuie sa fie asa. Exista un mod de a face planuri pentru afacerea ta si de a-ti pastra spiritual creativ si antreprenorial. Acestea sunt planuri simple, nimic oficial.

Cele mai citite articole

In loc sa te gandesti la orele pe care e posibil sa le acorzi acestei activitati, iti propun sa incepi cu un interval de 5 minute. Acum, fara a te gandi la modul corect de realizare, scrie direct ce iti trece prin minte despre afacerea ta. Pur si simplu noteaza scopuri, strategii, probleme si situatia actuala. Simpla lor asezare pe hartie te ajuta sa le organizezi si sa-ti stabilesti prioritatile.

In continuare trebuie sa apelezi la calitatile tale de antreprenor sau creator. Probabil te pricepi la gasirea unor solutii si idei ingenioase si esti inzestrat cu intuitie. Prin urmare vei folosi intrebari care te vor conduce la raspunsuri si solutii pentru planul tau. Poate fi o discutie despre situatia actuala, despre strategii, resurse si scopuri. Nimic complicat sau prea detaliat.

In continuare, cateva intrebari cu care poti incepe:

  •    Care este situatia actuala?
  •    Cu ce obiective pornesti in aceasta afacere?
  •    Ce provocari infrunta afacerea ta in momentul de fata?
  •    Ce strategii ai aplicat ?
  •    Ce strategii ar trebui sa aplici?
  •    Care sunt resursele si oportunitatile de care dispui?

Si acum, dupa aceste 5 minute acordate planului tau, iti propun sa dedici cate 5 minute din fiecare zi dezvoltarii acestuia. Dupa ce ai raspuns la intrebarile de mai sus, aplica propriile tale intrebari si idei pentru a obtine rezultatele dorite. Porneste pe acest drum si te vei bucura de avantaje. Primul pas este decisiv.

  Nu mai astepta si aseaza-ti planurile pe hartie!

Cele mai citite articole

Related Articles