TopGear.ro Actualitate Cum să creezi un logo ce va îmbunătăți originalitatea brand-ului tău?

Cum să creezi un logo ce va îmbunătăți originalitatea brand-ului tău?

de TopGear

Logo-ul este de fapt fața brand-ului tău. Dacă reușești să creezi un logo ușor de ținut minte, ca cel folosit de cazino-ul Ice Casino, ai construit deja o asociație puternică în creierul potențialului tău client sau cumpărător. De aceea, un logo bine pus la punct este un factor important când vine vorba de succesul afacerii tale. 

În acest articol îți vom povesti despre cum să creezi un logo ce va îmbunătăți imaginea brand-ului tău și va face compania ta mai ușor de recunoscut între celelalte companii cu aceleași servicii. Pentru a-ți fi mai ușor, vom lua ca standard companiile ce fac parte din Fortune 500, deoarece acestea au toate aspectele la un nivel perfect sau practic perfect. 

Diferite tipuri de logo-uri

Înainte de a începe cu sfaturile pe care trebuie să le știi despre cum și de ce să desenezi un logo calitativ, trebuie să știi măcar bazele design-ului unui logo. Pentru asta, iată o listă de diferite logo-uri cu o scurtă explicație pentru a înțelege mai bine. 

  • Monograme – Aceste logouri sunt făcute doar din inițialele unui nume de brand. Folosind diferite fonturi și culori, designerii adaugă un pic din filosofia brandului în logo. Iată cele mai cunoscute companii cu asemenea logouri: NASA, CNN, BBC, HBO: 
  • WordMark – Acest tip de logo este format din numele companiei îndeplinit într-un font mai special cu aplicarea diferitor culori care accentuează diferite calități ale companiei date. Coca-Cola și Google sunt cele mai notorii exemple ale acestor logouri. 
  • Pictorial Logo – Acest tip de logo este deseori constituit dintr-un simplu simbol care înglobează în sine numele și reputația companiei. Cel mai bun exemplu al unei companii cu un asemenea logo este Apple. 
  • Abstract Mark – Aceste logouri sunt o versiune diferită a celor descrise mai sus. Pentru aceste logouri, designerii folosesc diferite forme geometrice și simboluri. Companiile Adidas și Nike sunt cele mai mari posesoare ale acestui tip de logo. 
  • Mascot Logo – Aceste logouri folosesc mascotele companiei în calitate de logo. De cele mai multe ori, acestea sunt diferite personaje ilustrate ca și în cazul rețelei de restaurante KFC. 
  • Combinația dintre cuvinte și monograme – Aceste logouri folosesc atât cuvinte cât și monograme. Cele mai cunoscute companii care folosesc acest tip de logo sunt Burger King și Doritos. 

Acum că știi toate tipurile de logouri, este timpul să îți arătăm cum să creezi un logo care să îți îmbunătățească brand-ul și imaginea acestuia. 

Legătura cu brandul 

După cum am și spus mai sus, logoul este de fapt, fața brandului tău. De aceea, acesta trebuie să fie puternic asociat cu compania și filozofia companiei tale. Un exemplu perfect de asemenea companie este Apple. Aceștia sunt renumiți pentru minimalismul cu care au cucerit piața de tehnologii informaționale. Toate produsele lor sunt îndeplinite în acest stil, același lucru îl putem zice și despre logoul lor. 

Cele mai citite articole

Mărul folosit de compania Apple este cât se poate de minimalist. Acesta nu are nici un detaliu în plus, este doar forma unui măr mușcat care, în funcție de produs, este îndeplinit într-o culoare mată sau metalică. De aceea, trebuie să alegi și să creezi un logo care va afișa principalele idei ale companiei tale.

Acest lucru este important deoarece, cum am și mai spus, logoul este creat pentru a construi o puternică asociație cu compania ta. Este imposibil însă să construiești o legătură asociativă dintre un logo minimalist și o companie care folosește sute și mii de mici detalii în produsele sale. De aceea, înainte de a crea un logo, înțelege esența brandului și companiei tale. 

Combină diferite tipuri 

Deși există excepții de companii care folosesc doar un tip de logo, aceste branduri sunt deja atât de mari și recunoscute încât logo-ul este doar o emblemă a succesului acestora. Pentru o companie de dimensiuni mici sau medii, o combinație armonioasă de diferite tipuri de logouri este cheia succesului. 

Nu este de ajuns să ai doar o emblemă sau un simbol. Ar fi perfect dacă ai putea îmbina armonios emblema companiei tale cu numele, ceea ce ar facilita procesul de popularizare și reținere a numelui companiei tale în creierul diferitor cumpărători. De asemenea, o idee genială ar fi aplicarea acestui logo pe diferite produse ale companiei, pentru ca persoana ce achiziționează acest produs să îl vadă constant. Un fel de reclamă pasivă. 

Culorile și combinațiilor lor 

43% din companiile din Fortune 500 folosesc două sau mai multe culori în logourile sale. Această statistică arată că oamenii reacționează mai bine la logourile ce au mai mult de o culoare, mai ales în cazul în care aceste culori sunt folosite armonios și sunt bine îmbinate cu celelalte elemente ale logoului. De asemenea, trebuie să știi că cele mai populare culori între top 100 branduri din lume sunt: Negru, Albastru, Roșu și Galbenul. De aceea, dacă poți crea un logo din aceste culori, este obligatoriu să folosești această șansă.

Cele mai citite articole

Related Articles