TopGear.ro Recomandari Cum să îți alegi mașina ideală pentru nevoile tale

Cum să îți alegi mașina ideală pentru nevoile tale

de TopGear

Ți-ai luat recent carnetul și abia aștepți să conduci mașina visurilor tale? Sau ai decis că e timpul pentru o schimbare și vrei să găsești un autoturism care să ți se potrivească mai bine? Ei bine, achiziția unei noi mașini poate să îți dea bătăi de cap, existând multe aspecte de care să ții cont și poate părea derutant. Cu toate aceastea, dacă îți stabilești priorităține și știi exact care sunt nevoile tale, vei soluționa rapid alegerea.

Iată 5 aspecte de care să ții cont:

1. Stabilește-ți nevoile

Vrei o mașină spațioasă în care să îți încapă intreaga familie sau îți dorești să încapi ușor în locurile de parcare și să te strecori în spațiile mici? Ai nevoie de un autoturism pentru deplasarea în oraș sau faci des drumuri lungi și parcurgi distanțe mari? Ce caracteristici de siguranță sunt importante pentru tine? Doriți monitorizare unghiului mort, avertizare de părăsire a benzii și frânare automată de urgență, de exemplu?

2. Stabilește un buget

Dacă nu ai suma întreagă disponibilă momentan, va trebui să iei în considerare un credit. Regula generală este că plata lunară pentru noua ta mașină nu trebuie să depășească 15% din salariul lunar. O mașină uzată va fi mai puțin costisitoare, dar trebuie să se aplice aceeași regulă. De asemenea, vei vrea să iei în considerare o sumă suplimentară de 7% din venitul tău lunar pentru a acoperi costurile de combustibil și de asigurare. Cunoașterea bugetului în prealabil îți va fi de mare ajutor.

3. Stabilește costurile întreținerii

Cele mai citite articole

Unele mașini pot fi mai ieftine de cumpărat, dar mai scumpe de deținut, iar altele chiar invers. Ține cont, dacă două mașini au aproximativ același preț, una s-ar putea devaloriza mai repede sau poate costa mai mult pentru asigurare și întreținere. Înainte de a achiziționa o mașină, ar trebui să estimezi costurile de proprietate pe termen lung. Acestea includ costurile de amortizare, asigurare, întreținere și combustibil.

4. Caută în locurile potrivite

Odată ce ți-ai stabilit prioritățile, e timpul pentru selectarea modelelor care întrunesc specificațiile de care ai nevoie. Vizitează cât mai multe reprezentanțe din jurul localității tale pentru a te familiariza și informa cu privire la modelele disponibile. Spre exemplu, poți încerca autoturismele noi Renault de la Renaultdibas.ro, care s-au dovedit a avea o calitate prestigioasă. Apelează la specialiști în domeniu pentru a te informa cum trebuie și acesta te va ajuta să iei decizia potrivită nevoilor tale!

5. Testeaz-o!

Ultimul lucru ce rămâne de făcut înainte de achiziție este testarea. Făcând o programare de testare la reprezentanțele locale, te asiguri că mașina te va aștepta când ajungeți. Testează cel puțin trei vehicule diferite, astfel încât să nu îți limitezi opțiunile.

Acum că te-ai informat cu privire la modelele existente pe piață și ții cont de aspectele menționate mai sus, cu siguranță vei găsi autoturismul potrivit nevoile tale. Ești gata să-ți conduci noua mașină? Bucură-te de ea pe cont propriu sau împreună cu cei dragi și crează momente de neuitat alături de noua achiziție!

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil