TopGear.ro Actualitate Cum să nu te lași păcălit de samsar când cumperi o mașină second hand? Sfaturi de la specialiști

Cum să nu te lași păcălit de samsar când cumperi o mașină second hand? Sfaturi de la specialiști

de TopGear

“Mașina e țiplă, am adus-o acum din Germania!” Este textul pe care un samsar ți-l spune la orice oră din zi și din noapte. Dar cum faci să nu te lași păcălit de samsar când vrei să cumperi o mașină second hand? Sfaturi de la specialiștii de la service.

GALERIE FOTO

Mașina are istoricul standard: i-a aparținut unui profesor bătrân, care făcea naveta zilnic. Nu a fost lovită, nu a fost răsturnată, dar a fost surprinsă de o ploaie cu piatră. În rest, evident, este “țiplă”, are piele roșie și evacuare sport. Probabil aceste dotări reprezintă o slăbiciune a profesorilor germani 😊

Samsarul îl lasă pe client să inspecteze mașina, în timp ce îi spune că, dacă nu îi place automobilul, are și alte variante pentru el. “Dar eu zic că asta e a ta, asta ți se potrivește, uite ce bine arăți în ea”, îl încurajează vânzătorul care poartă șapcă, ochelari, pantofi sport roșii și geacă de piele, iar la el are încă vreo 2-3 chei.

5 lucruri pe care să nu i le spui niciodată unui samsar

Cele mai citite articole

Samsarul bate în mașină ca să demonstreze că e solidă, că nu a fost chituită sau vopsită. Clientul propune un drum la service, dar vânzătorul spune că nu are timp.

La ce să fii atent când mergi să vezi o mașină second hand?

Specialiștii de la service spun că mai întâi, mașina trebuie să treacă testul clientului. Acesta trebuie să verifice mai multe aspect:

  • Cum arată mașina?
  • Cum se aude motorul?
  • Seria din talon coincide cu cea găsită pe mașină?
  • Mașina are vreo daună sau dacă a avut kilometrajul dat înapoi?

Urmează o verificare la service. Dacă vânzătorul refuză această etapă, e clar că are ceva de ascuns. Dacă totul este în regulă în urma verificării, sosește momentul negocierii, urmat de întocmirea contractelui de vânzare-cumpărare și efectuarea plății.

După cum v-ați prins, Valeriu Miron a jucat dublu rol, de samsar și de mecanic. Până câștigă premiul Oscar, puteți urmări scenariul pus la punct de specialiștii în mașini.

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Related Articles