TopGear.ro Recomandari Cum sa-ti amenajezi spatiul pentru birou

Cum sa-ti amenajezi spatiul pentru birou

de TopGear

Cum sa-ti amenajezi spatiul pentru birou

In prezent optiunea de a lucra de acasa s-a generalizat, pana si in domenii mai ieri cu greu de inclus intr-o asemenea posibilitate; amenajarea biroului in locuinta a devenit preocuparea unui numar din ce in ce mai mare de profesionisti. Acestia au inteles ca si din propriul camin poti fi eficient si conectat la obiectivele zilnice, ba chiar mai creativ, mai relaxat si mai dornic de performanta.

Asadar, cum putem amenaja biroul astfel incat sa ne bucuram de sesiunile de lucru de acasa? Urmareste randurile de mai jos pentru a descoperi ideile de baza care te vor ajuta in acest demers.

Alege mobilierul ergonomic – principalul aliat pe termen lung

Mobilierul ergonomic este acel ansamblu de piese proiectate si create pentru a oferi fiecarui om care le foloseste maximul de confort posibil. Pentru ca o piesa de mobilier sa poata fi considerata ergonomica, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de baza:

  • sa permita reglaje multiple, astfel incat sa poata oferi o postura confortabila oamenilor de diferite inaltimi si greutati;
  • sa ofere suport lombar si cervical, dar si posibilitatea de a conserva pozitia naturala in forma de S a coloanei, nicidecum nu de a o forta in vreun fel spre pozitia C;
  • sa aiba o structura solida, ferma, fara a fi restrictiv in ceea ce priveste pozitiile sau miscarile naturale ale organismului uman.

Biroul

Biroul poate fi considerat ergonomic daca ofera posibilitatea de reglare a inaltimii si extindere a suprafetei, astfel incat sa permita folosirea confortabila a instrumentelor de lucru. Biroul ideal este potrivit atat pentru lucrul de pe scaun (formula clasica), cat si pentru activitatea din picioare (in formula moderna, care isi propune imbunatatirea conditiilor de lucru pentru lucratorii de birou). In functie de specificul activitatii, biroul ar trebui sa faca posibila inclusiv reglarea unghiului de inclinare al blatului, extinderea sau restrangerea suprafetei acestuia, precum si un management eficient al cablurilor, pentru a preveni accidentele casnice.

Scaunul

Cele mai citite articole

In privinta acestei piese, poti alege dintre cele peste 1200 de modele de scaune de birou oferite de profesionistii in domeniu. In determinarea optiunii ideale ar trebui sa tii cont de urmatoarele aspecte:

  • posibilitatea reglarii atat pe orizontala, cat si pe verticala a spatarului si chiar a sezutului;
  • optiunea de ajustare a inaltimii bratelor;
  • posibilitatea de a efectua deplasari cu scaunul intr-o maniera lejera;
  • spatarul si sezutul sa fie acoperite cu materiale de calitate, care sa permita pielii sa respire si sa-ti ofere, in acelasi timp, confort si fermitate.

Organizeaza-ti eficient instrumentele de lucru

La fel de importanta ca alegerea mobilierului este organizarea instrumentarului de birou, astfel incat sa-ti permita accesul eficient si rapid. Astfel poti avea un spatiu de lucru ideal, eficient si estetic deopotriva.

In principiu, lucrul la birou inseamna cel putin un computer sau un laptop, un monitor sau o structura de 2 sau mai multe monitoare, o imprimanta multifunctionala, un router wireless si o serie de accesorii necesare operarii echipamentelor IT&C, cum ar fi: mouse, tastatura, tableta grafica sau hub-ul multiport pentru conectarea dispozitivelor, ori transferul de date pe diferite medii de stocare.

Pentru ca sesiunile de lucru sa nu fie intrerupte de incidente in furnizarea energiei electrice, dar si pentru a preveni efectele nefaste ale fluctuatiilor de tensiune, este recomandata instalarea unei surse continue de electricitate. Pe langa optimizarea alimentarii cu energie, aceasta va asigura si conectarea la echipamente, cel putin pana ce vei putea finaliza sesiunea de lucru si vei salva datele de care ai nevoie.

Asadar, cu putin efort – in special in partea de documentare a necesarului de mobilier si instrumente de lucru – poti organiza un spatiu de lucru care sa-ti ofere posibilitatea de a desfasura activitatea chiar mai eficient si mai placut decat la biroul din oras. Este necesara doar respectarea unor reguli minimale si alegerea acelor obiecte cu adevarat utile. 

Cele mai citite articole

Related Articles