TopGear.ro Diverse Cum să-ți faci zilele de iarnă mai active

Cum să-ți faci zilele de iarnă mai active

de TopGear

Sezonul rece nu este neapărat unul dintre cele mai îndrăgite. Chiar dacă îți place că practici sporturi de iarnă, unele zile sunt foarte friguroase și nu îți vine să ieși din casă. Cu toate acestea, toată lumea știe cât este de importantă mișcarea. Dacă simți că iarna ai tendința de a adopta un stil de viață sedentar, poate ar trebui să încerci câteva activități care te vor scoate din rutină. Dacă nu știi de unde să începi, uite aici niște idei.

Mergi la sală

Unul dintre cele mai simple moduri de a integra mișcare în rutina ta pe durata iernii este mersul la sală. Multă lume are impresia că mersul la sală vine la pachet cu antrenamente suprasolicitante care îți taie respirația. Ei bine, lucrurile nu trebuie să stea mereu așa. Efortul fizic devine mult mai ușor de tolerat pe măsură ce mergi tot mai mult la sală.

Partea bună este că poți alege clase de antrenament care sunt distractive, așa cum sunt orele de zumba sau kangoo jumps. În plus, dacă îți place mersul pe bicicletă, o clasă de acest tip este, în general, ritmată și ești înconjurat de persoane cu energie pozitivă.

Dacă nu ai timp în fiecare zi, este în regulă să te antrenezi de câteva ori pe săptămână. Odată ce vor începea să apară rezultatele, vei simți din ce în ce mai multă motivație.

Fă o ieșire mai complexă

Uneori este suficient să mergi la o plimbare, așa cum am menționat mai sus. Sigur știi deja ce beneficii are pentru minte și corp. În plus, vezi și peisaje superbe în zilele cu ninsoare. Cu toate acestea, poți duce lucrurile la un alt nivel dacă mergi într-o excursie cu mașina, cu trenul sau autocarul.

Din moment ce nu vei fi plecat prea mult timp, nu trebuie să te gândești prea mult la ce trebuie să iei cu tine în bagaj. Vei avea nevoie de câteva gustări, un schimb de haine în caz că ți se face frig și alte câteva obiecte esențiale. Partea bună a acestei activități de iarnă este că te întorci acasă simțindu-te împlinit la final de zi și începi deja să te gândești la următoarea aventură spontană.

Ieși la o plimbare

Un alt mod bun de a te încărca de energie în sezonul rece este prin intermediul unei plimbări. Fie că alegi să te plimbi prin parc sau vrei să fii productiv în același timp și mergi la cumpărături, sigur te vei simți mai bine când te întorci acasă.

Cele mai citite articole

Pentru a face experiența și mai plăcută, poți asculta câteva dintre piesele tale favorite. În plus, dacă tot au devenit atât de populare podcasturile, te poți delecta în timp ce afli informații noi. Îți poți crea un traseu pe care să-l urmezi în fiecare zi pentru a duce la bun sfârșit cei zece mii de pași sau poți, pur și simplu, să te plimbi pe o stradă nouă și să îți lași pașii să te conducă.  

Sesiune de spa

<<< PHOTO

Aceasta este poate una dintre cele mai plăcute activități care te va face să ieși din casă chiar dacă afară nu este prea plăcut. Indiferent dacă îți place să înoți sau mergi la bazin doar pentru a-ți pune sângele în mișcare, sigur nu vei regreta acest lucru.

Drept răsplată, poți să îți faci rezervare la masaj sau la saună, pentru a te relaxa pe deplin. De asemenea, te poți înscrie la cursuri de gimnastică de apă, o activitate pe cât de plăcută, pe atât de utilă. Pe lângă faptul că faci mișcare, te distrezi în compania prietenilor pe muzică bună. Câteva minute pe săptămână îți ridică moralul, îți pun sângele în mișcare și te ajută să ieși din rutină în sezonul rece.

Treburile casnice ajută

Chiar dacă la o primă vedere nu par activități plăcute, curățenia și aranjarea hainelor te vor face să te simți bine în timp ce faci mișcare.

Poate că nu îți place să ieși din casă în momentul în care plouă și suflă vântul, asta e ușor de înțeles. Totuși, poți să fii activ chiar și fără a părăsi domiciliul. Poți începe prin a sorta hainele din garderobă, să gătești o cină deosebită sau pur și simplu să sortezi cărțile din bibliotecă. Poți face aceste lucruri în timp ce asculți muzică, pentru a destinde atmosfera. Îmbini utilul cu plăcutul și la final vei fi mai împlinit.

Mișcarea este importantă și trebuie să aibă loc în fiecare zi. Iarna nu este la fel de plăcut afară, dar indiferent dacă îți place să ieși sau nu, ideile de mai sus s-ar putea să-ți fie de folos.

Cele mai citite articole

Related Articles

banner desktop banner mobil