TopGear.ro Actualitate De ce este o idee buna sa investim in automatizari porti ?

De ce este o idee buna sa investim in automatizari porti ?

de TopGear

De ce este o idee buna sa investim in automatizari porti ?

Portile automate sunt elemente care fac parte din arhitectura cladirilor. Acestea au functia de a permite intrarea si iesirea rezidentilor/vizitatorilor lor, asigurand securitatea si intimitatea interiorului localului. In plus, aspectul estetic nu poate fi neglijat, pana la urma poarta face parte din fatada proprietatii si functioneaza ca „fisa de vizualizare” a locului, fie ca este o resedinta, o firma sau o unitate comerciala.

Nu lipsesc pe piata diferite modele si materiale pentru realizarea portilor, astfel incat sa existe un produs potrivit pentru fiecare gust. Portile automate, in special, au devenit o preferinta in multe proprietati romanesti.

Din motive de securitate, firmele si condominiile folosesc de ceva vreme porti automate. Avantajele pe care le ofera acest tip de poarta au inceput insa sa atraga si locuitorii resedintelor obisnuite.

Principalele beneficii pe care le ofera acest tip de poarta:

  1. Comoditate

Parcarea masinii, iesirea, deschiderea portii, urcarea inapoi in masina, iesirea din nou si inchiderea portii este un proces care poate fi foarte neplacut, mai ales in zilele reci sau ploioase. Deschiderea poarta manuala in fiecare zi poate fi putin obositoare. Trebuie sa iesi din masina, sa faci deschiderea, sa te intorci in vehicul si sa-l conduci afara, apoi sa iesi si sa inchizi poarta. Nu este intotdeauna o pacoste, dar aceasta rutina zilnica poate fi epuizanta.

Cea mai mare problema este cand ploua abundent, este foarte cald sau cand ajungi noaptea sau in zori. Situatia devine destul de epuizanta, pe langa faptul ca este nesigura. Investind in automatizari porti, proprietarul doar apsa un buton pentru a deschide sau pentru a inchide poarta!

Dar cu poarta automata din lemn, nu trebuie sa coborati din masina pentru a o deschide sau inchide. Doar activati telecomanda si motorul porneste, oferind practic si confort total.

  1. Securitate

Pe langa problema confortului, un alt aspect foarte important in orice oras romanesc este siguranta. In momentul in care o persoana coboara din masina, deschide poarta, pune masina deoparte si se intoarce sa inchida casa, se pot intampla multe. Perioada prelungita cu poarta deschisa poate fi oportunitatea pe care un hot o asteapta, de exemplu, pentru a patrunde in proprietate.

Automatizarea portilor reduce aceasta perioada de timp si permite oamenilor sa ramana in siguranta in interiorul masinii atunci cand pleaca sau ajung acasa. Inainte de a declansa deschiderea portii, este important sa verifici imprejurimile proprietatii si sa verifici ca nu exista nicio miscare ciudata.

3. Raport calitate/pret

Datorita tehnologiei folosite, multi oameni cred ca achizitionarea unei porti de acest tip este foarte costisitoare. Avand in vedere toate avantajele oferite, este insa usor de observat ca exista un raport cost-beneficiu foarte pozitiv. In plus, este posibila automatizarea portilor din cele mai diverse modele si materiale.

Cu materie prima certificata, tehnologie avansata si profesionisti calificati, procesul de automatizare a portilor este rapid si eficient, evitand necesitatea intretinerii frecvente.

Inainte de a va automatiza poarta este important sa intelegeti toate costurile implicate in proiect. Chiar daca raportul cost-beneficiu este bun, exista si alte puncte importante, precum investitia initiala si intretinerea.

Cele mai citite articole

Initial, costurile sunt cu montaj, si includ motoare, piese, accesorii si tipul de poarta folosit. Spre deosebire de o poarta obisnuita, poarta automatizata este realizata din aluminiu sau din un material mai usor decat fierul. Acest lucru se face astfel incat motorul sa nu fie fortat excesiv la fiecare tura.

In ceea ce priveste sistemul de deschidere, exista si diferente. Spatiul disponibil in jurul portii trebuie luat in considerare pentru a defini cel mai potrivit sistem de actionare pentru casa.

Asta pentru ca, fiecare tip de poarta functioneaza intr-un fel, iar miscarea acestuia nu poate fi intrerupta sau fortata, astfel incat motorul sa nu se defecteze des.

Poarta culisanta are sistem de deschidere laterala. In el, motorul este pe sol si poarta ruleaza pe o sina. De aceea modelul necesita mai mult spatiu lateral pentru alunecare.

Nefiind niciodata suspendat si mentinandu-se mereu poarta sustinuta, acest tip de actionare necesita putina intretinere, intrucat toata miscarea sa este sustinuta de podea.

Indicatia pentru acest tip de motor este ca acesta sa fie amplasat in case cu spatiu lateral, precum casele care au zid langa poarta.

Poarta pivotanta se deschide spre interior si functioneaza pe balamale. Motorul pliaza poarta in jumatate, motiv pentru care acest tip de motor necesita un numar mai mare de intretinere, in principal cand este utilizata de mai multe ori.

Este recomandat pentru casele cu spatiu in garaj, intrucat trebuie avut in vedere ca la pliere spatiul din apropierea portii nu poate fi ocupat la o inaltime medie.

Poarta batanta, care este si cea mai utilizata in locuinte si folosita in mod obisnuit in afaceri, este suspendata cand este deschisa. Motorul ridica poarta si o tine sus in pozitie orizontala.

Este important sa fie verificata inaltimea tavanului si ca poarta sa ofere suficient spatiu atunci cand este deschisa. Masinile vor trece pe sub ea, iar inaltimea vehiculului trebuie bine gandita avand in vedere poarta deschisa.

Asa cum utilizarea alarmelor rezidentiale functioneaza ca un element de siguranta si bunastare pentru rezidenti, automatizarea portilor are aceeasi functie.

Securitatea acestui tip de poarta devine mai evidenta in fiecare zi. Sa ne imaginam ca ajungem acasa foarte tarziu, cand nimeni altcineva nu este pe strazi si trebuie sa coboram din masina pentru a deschide poarta.

Tot acest proces, pe langa timp, nu este foarte sigur si poate fi facilitat printr-o poarta automata. Deschiderea si inchiderea de la distanta va permite sa intrati in casa fara a va expune.

Cele mai citite articole

Related Articles